Halloween-kjeks

I dag er det Halloween og i den anledning har jeg bakt kjeks formet som spøkelser og gresskar. Halloween-kjeksene er laget av sukkerkjeks som er pyntet med glasur. Gøy for barna å lage og spise!
Tips! Du kan feste kjeksene til cake pops pinner før steking og du får Halloween-kjeks på pinne.

Kjeksdeig:
30-40 stk

 • 100 g smør
 • 100 g sukker
 • 1 egg
 • 1 ts vaniljesukker
 • 200 g hvetemel

Utstyr:

Miks romtemperert smør og sukker hvitt.

Tilsett egget og kjør på lav hastighet.

Ha tilslutt i hvetemel og vaniljesukker. Når deigen klumper seg er den ferdig.
Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i minst 1 time.

Kjevle ut deigen 5 mm tykk og trykk ut med utstikkere. Legg kjeksene på et stekebrett med bakepapir og la brettet stå i kjøleskapet i ca. 10 minutter før steking. Det gjør at kjeksene holder seg fine og ikke flyter utover.

Stek kjeksene ved 180 grader i 7-10 minutter til de er litt gyldne i kantene, men de skal ikke blir brune.  Avkjøl på rist.

Glasur:
 • 1 eggehvite
 • 200 g melis
 • 1 ss sitronsaft
 • vann til uttynning

1) Visp sammen eggehvite, melis og sitronsaft til en glatt og fin glasur.
2) Fordel glasuren i 2 skåler. Farg den ene oransje og la den andre være hvit.
3) Ha glasurene i hver sin krempose og klipp bort en liten bit av posenes tupp.

Sprøyt først en kant rundt hele kjeksen, fra begynnelse til slutt. Jeg brukte hvit glasur på spøkelsene og oransje på gresskarene. 

Når du er ferdig med alle, tynner du ut begge glasurene ved å tilsette litt vann. Fyll deretter resten av kjeksens overflate med denne tynnere glasuren. Da vil de få en glatt og fin overflate.

Jeg brukte sølvkuler som øyne på spøkelsene, men kan også tegne på øyne og munn med svart glasur hvis du vil. Gresskarene fikk noen streker med en tannpirker haha.
Lyst å ha kjeksdeig på lur? Kjeksdeigen kan fryses opp til 6 uker. Pakk inn i plastfolie og legg i fryseren, så kan du lage kjeks på 1-2-3 når du ønsker det.
Happy Halloween!
Thea

3 kommentarer

 1. Rita Backe

  Jeg synes deigen smakter uhyrlig godt, men den var litt tung å jobbe med. Måtte bruke mye mel for at den ikke skulle sette seg fast på kjevle og voksduk, samt at den er ganske kort i strukturen og faller fort fra hverandre i flytteprosess fra bord til stekeplate. Prøver disse som julekjeks i år – spennende 🙂

  1. Ja, jeg opplevde det samme at deigen var litt vanskelig å jobbe med og at de lett ble spekker i når jeg flyttet de til stekebrettet. Men synes kjeksene ble veldig gode når de var stekt, så endte opp med å like oppskriften 🙂 De er sikkert gode som julekjeks også 😀

 2. Marianne

  Hei! Skal ha elefantkjeks i dåp på søndag. Hvordan funker det å oppbevare kjeksen med glassur?
  Kjekt å kunne pynte noen dager før:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *