Mangocupcakes med marengstopping

Alle som kjenner meg godt vet at jeg elsker mango! Det beste jeg kan få er tørket mango. Jeg fikk til og med mango chai te til bursdagen (visste ikke at det fantes haha). Men tilbake til poenget. Mango er min absolutt favoritt frukt altså! Men jeg fant plutselig ut at jeg er alt for dårlig til å bruke mango i baking. Jeg tenkte lenge på hva jeg skulle bake og kom frem til at mango cupcakes, bare MÅ være godt! Så jeg prøvde meg frem. Resultatet ble disse mango cupcakene, fylt med mangopure og biter av mango, toppet med marengstopping. MASSE mango med andre ord!


Jeg synes selv de smakte veldig godt, med en frisk smak av mango og at det passet godt sammen med marengstopping. Nå skal det bakes mer med mango fremover!

Mangocupcakes:
30 stk

 • 2 egg
 • 2 dl sukker
 • 3 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 50 g smør
 • 1 dl melk
 • 1 mango

 

Visp egg og sukker til eggedosis.

Bland i mel, bakepulver og vaniljesukker.

Del mangoen i 2 og skjær halvparten i små terninger. Ha resten av fruktkjøttet i en mikser og kjør til du får en mangopuré.

Ha i melk og smeltet smør. 

Tilsett mangopureen og bland alt godt sammen.

Fordel røren i muffinsformer og ha noen biter mango i hver form. Stek ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Marengstopping:

 • 3 eggehviter
 • 2 dl sukker
 • 1 ts presset sitronsaft

1) Lag vannbad. Ha eggehvitene, sukker og sitronsaft i en bolle og sett bollen over vannbad. 
2) Visp med en håndvisp til alt sukkeret er oppløst. Visp videre i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til marengsen er stiv og fin. Jeg brukte metallbollen til Kenwood maskinen min, slik at jeg kunne flytte den direkte fra vannbadet til kjøkkenmaskinen. 

Ha marengstoppingen i en krempose og sprøyt på cupcakene. Jeg brukte en liten gassbrenner til å brenne marengsen litt på toppen.

Herlige mangocupcakes <3

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften!

Klikk gjerne på «Liker» om mango cupcakene mine falt i smak 🙂

Thea

1 kommentar

 1. sooooo lecker!!! danke für das rezept und die schönen bilder!!! alles liebe von angie aus deutschland

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *