Havre- og banankuler med mørk sjokolade

Herlige havre- og banankuler er superenkle å lage – alt du trenger er havregryn og banan. Denne gangen hadde jeg også i biter av mørk sjokolade. Nøtter eller tørket frukt kan også tilsettes for å gjøre kulene mer spennende.
Havre- og banan kuler med mørk sjokolade:
16 stk
 • 2 bananer
 • 1 kopp havregryn
 • 100 g mørk sjokolade

Ha bananene i en skål og mos med en gaffel.

Tilsett havregryn og bland i bananmosen.

Ha i mørke sjokoladebiter.

Form til kuler med hendene og legg på et stekebrett med bakepapir.

Stek ved 200 grader i ca. 15 minutter. Kulene skal da være faste og kan løftes av bakepapiret uten problemer.

En sunnere dessert eller energi-påfyll i en travel hverdag

Smakfulle energikuler, som enkelt lages av havregryn, banan og mørk sjokolade!

Thea

7 kommentarer

 1. danke für die schönen bilder und liebe grüße von angie aus deutschland

 2. Disse ser gode ut! Hvilken type mørke sjokolade «chips» brukte du?

  1. Jeg har kjøpt mine sjokoladeknapper i London. Jeg ville brukt de mørke sjokoladeknappene fra Freia. Selges på vanlig matbutikk :-)

 3. Hvor lenge holder disse seg? Oppbevarer du dem i kjøleskap?

 4. Jeg oppbevarer de i kjøleskapet. Holder seg i inntil 1 uke tipper jeg. Her blir de alltid spist opp med en gang :-)

 5. Tanya Toncheva

  Disse er kjempe gode :-). Jeg selv pleier å lage dem men jeg bruker en bulgarsk oppskrift fra en vegetarside på Facebook :-). De bruker i tillegg en spiseskje lønnesirup ;-). Kjempe gode å ta med på jobb. Jeg oppbevarer dem i en boks med matpapir i, da holder de seg litt mer crispy og blir ikke veldig seige :). God appetitt!

  1. Takk for tips! Det har jeg aldri tenkt på :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *