Sushi med salmalaks & avokado

I dag er er det tid for sushi på bloggen! Jeg elsker sushi og lager det som regler minst 1 gang i uken. Det er bare så godt – min absolutt favorittrett! Regner med det er flere sushielskere der ute enn meg?

Det finnes flere ulike typer sushi, blant annet maki, nigiri og sashimi. Sushi kan lages med scampi, tunfisk, laks, avokado, agurk og mye mer. Favoritten min å lage hjemme er maki med salmalaks og avokado, så tenkte å vise dere hvordan jeg pleier å lage denne sushien i dette innlegget. Du vil bli overrasket over hvor lett det er å lage sushi selv hjemme på kjøkkenet. Det eneste utstyret du trenger for å lage maki er en bambusmatte, som brukes for å rulle og presse makirullen sammen. 

Sushi er utrolig godt og en bonus er at det også er sunt, og en fin måte å få i seg fisk. Server sushi med soyasaus med wasabi, syltet ingefær (det beste!!) og gjerne litt sesamfrø. Wasabi er ganske sterkt og kan droppes om du ønsker, eller du kan bruke en liten mengde.Sushi med salmalaks & avokado:
5 makiruller

 • 1 kopp sushiris
 • 1 1/2 kopp vann
 • 1/4 kopp risvineddik
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 5 nori (algeplater)
 • salmalaks
 • avokado
 • sesamfrø
Server med:
 • soyasaus
 • wasabi
 • syltet ingefær
Begynn med å koke risen. Ha vann og ris i en kjele. Kok opp og la så småkoke til risen er ferdig. 
 
Ha risvineddik, sukker og salt i en kopp. Varm i mikroen i ca. 20-30 sekunder. Bland risvineddiken i risen.
 
Ha risen i en skål og la den avkjøle seg på kjøkkenbenken. 

Du trenger en bambusmatte for å forme sushirullene. Bambusmatter fåes kjøpt på store dagligvarebutikker.

Legg en algeplate på bambusmatten og ha på et tynt lag med ris på litt over halve algeplaten. Skjær laksen i strimler. Legg laks og avokado i en stripe over risen. Strø gjerne over litt sesamfrø om du ønsker. 

 
Løft opp begge sidene av bambusmatten og press ris sidene mot hverandre. Snurr deretter resten av algeplaten rundt rullen. Rull så bambusmatten rundt sushirullen og press over hele rullen med hendene, slik at den henger sammen.
 
 
Skjær rullen i passe store biter med en kniv. Et tips er å holde kniven under kaldt vann først, for da blir det lettere å skjære opp rullen.
 

Legg sushibitene på serveringsfat og server med det samme. 

Server sushi med soyasaus, wasabi og syltet ingefær. Ha soyasaus i en skål og bland ut wasabi. Wasabi er ganske sterkt og kan droppes om du ønsker, eller du kan bruke en liten mengde. 

Dypp en og en sushibit i soyasaus på begge sider og spis den. Det er meningen å ta hele biten i munnen på en gang. Mellom hver sushibit er det vanlig å spise en bit ingefær, for å rense smaksløkene før neste bit. 

Håper dere ble inspirert til å prøve dere på å lage sushi selv!
Og til deg som er skeptisk – sushi er ikke bare rå fisk. Husk hjemmelaget sushi gir deg muligheten til å lage med akkurat de ingrediensene du selv ønsker. Prøv deg frem!
Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *