Hveteboller

IMG_5720

I dag vil jeg dele oppskriften på enkle og luftige hveteboller med dere. Dette er grunnoppskriften som jeg omtrent alltid bruker når jeg baker boller, enten det er skoleboller, skillingsboller, sjokoladeboller eller morsomme griseboller. Jeg har litt kardemomme i bolledeigen – det gir så godt smak på bollene. Nybakte, luftige hveteboller slår aldri feil – det enkle er ofte det beste. Bollene smaker også godt servert med syltetøy eller brunost.

IMG_5713IMG_5717

Hveteboller:

15 stk

 • 100 g smør
 • 1 ½ dl melk
 • 1 ½ dl vann
 • 50 g gjær
 • 1 ts kardemomme
 • 1 dl sukker
 • 1 liter hvetemel

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren.

Tilsett i sukker og kardemomme.

Ha i mel og bland alt sammen til en deig.

Sett deigen til heving og la en heve til den er dobbelt så stor.

IMG_5697

Trill deigen til en lang pølse. Del pølsen i ca. 15 like store deler og trill til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Sett bollene til heving under ett kjøkkenhåndkle og pensle dem med egg/vann før steking.

IMG_5716

Stek dem ved 225 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl bollene på rist.

IMG_5725
Luftige, nybakte hveteboller slår aldri feil!
IMG_5729

Jeg har endelig fått en Facebook liker-knapp til hvert blogginnlegg, så nå kan dere enkelt vise meg når dere liker en oppskrift jeg deler 🙂

– Thea

5 kommentarer

 1. Har du prøvd å elte smøret inn i terninger med kjøkkenmaskin? Ser mange andre bloggere gjør det, og har brukt en slik oppskrift selv de siste årene, men husker i grunnen ikke lenger hvordan det smaker å smelte smøret… Så mitt spørsmål er vel egentlig, hva syntes du er best? Hvis du har prøvd å elte inn smøret da… 🙂

 2. Hei! Ja det har jeg, men det er lenge siden. Jeg har egentlig alltid brukt denne oppskriften som min grunnoppskrift på boller og synes den er veldig god. Å elte inn smøret er bra og gir luftig og god bakst, det er bare å fortsette å bruke den metoden. Jeg skal definitiv bake på den måten neste gang nå 🙂

 3. Hvordan får du deigen så jevn? Min blir ofte veldig våt og klissete så jeg må ha i litt mer mel, og så syns jeg den blir tørr isteden. Hva bruker du når du elter inn melet? Maskin, hender, sleiv? 🙂

 4. Har prøvd denne bolleoppskriften din i dag, og den var bare så god 🙂 Sitter og nyter lunken bolle med brunost på nå 🙂 Jeg har nevnt bollene i min blogg, og har linket hit til oppskriften 🙂 Tusen takk for at du deler 🙂

  1. Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak 🙂
   Ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *