Onion bhajis

Onion bhajis er løkringer blandet med en røre av kikertmel, bakepulver og krydder, som så blir fritert i porsjoner. Løkringene kan serveres til forrett eller som tilbehør til indiske retter. Gode og smakfulle løkringer – prøv da vel!



Onion bhajis:

  • 150 g kikertmel
  • 1 ts salt
  • en klype natron
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1-2 rød chili, finhakket
  • 2 store løk. kuttet i halve ringer
  • 2 dl vann
  • olje til fritering

Ha kikertmel, salt, natron, koriander, spisskummen og finhakket chili.
Ha i løkringene og bland med melblandingen. Tilsett vann og rør til løkringene er dekket av røren.
Varm oljen i en jerngryte. Det er viktig at oljen når 160-180 grader.
Test: ta en litt av røren, på størrelsen med en sitronstein og slipp ned i oljen. Dersom den flyter opp til overflaten med en gang, men uten å bli brun, har oljen riktig temperatur. 
Bruk en spiseskje og legg små porsjoner av blandingen i oljen. Pass på å ikke lage de for store, slik at utsiden blir overstekt og innsiden rå.
Skru ned varmen og frityrstek hver porsjon i 10-12 minutter.
Legg de ferdige stekte løkringene på et tørkepapir. Papiret vil trekke til seg overflødig olje.
De kan fint fryses.
Server onion bhajis som en forrett alene eller servert med ulike chutneys.
Lik gjerne innlegg om du likte oppskriften 🙂
– Thea

1 kommentar

  1. Hei Marte! Ja det kan du. Se en oppskrift som er laget for å stekes i ovnen her: http://allrecipes.co.uk/recipe… 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *