Nugattikrans

IMG_5776

Jeg elsker å bake gjærbakst og synes det er så gøy å prøve nye og spennende ting. I dag, før helgen vil jeg dele oppskriften på en herlig nugattikrans. Kransen er laget av bolledeig, fylt med nugatti og formet til et dekorativt mønster. Mønsteret ser kanskje komplisert ut å lage, men det er faktisk overraskende enkelt å få til (bare se lengre nede i innlegget). Nugattikransen ble kjempegod! Jeg var redd den skulle bli litt tørr, men den ble saftig og smakte godt av sjokolade og bolle. Denne herlige bollekaken med dekorativ mønster må bare prøves!

IMG_5807
Mønsteret deler kransen inn i porsjonstykker.

Nugattikrans:

  • 5 dl hvetemel
  • 1/2 dl sukker
  • 50 g smør
  • 1 ½ dl melk
  • 25 g gjær
  • 1/2 ts kardemomme
  • nugatti/nutella

Smelt smør og ha i melk. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Tilsett sukker og kardemomme.

Ha i hvetemel og rør alt godt sammen.

Hev til deigen er dobbelt så stor, ca. 1 time.

Del deigen i 4 like store deler. Kjevle ut hver del til like store, ganske tynne rundinger.

Før du begynner med forming av kransen vil jeg bare si at det er lurt å gjøre hele denne prosessen oppå et bakepapir, slik at du slipper å flytte deigen over etterpå. Begynn med å smøre et tynt lag med nugatti  på den ene leiven. Legg en ny over og fortsett med å smøre nugatti på den. Fortsett slik til du har lagt den siste på toppen (denne skal ikke ha nugatti på toppen). Nå har du en stabel med 4 leiver, med nugatti mellom.

IMG_5681

Plasser et glass i midten av sirkelen. Bruk en skarp kniv og begynn å skjære opp sirkelen i først 4 og så 8 like store deler.

IMG_5682

Fortsett deretter å skjære deigen inn i 16 like store deler.

IMG_5686

Ta 2 og 2 av delene og tvinn de over hverandre to ganger. Forsett slik rundt hele kransen og så er den klar til steking. Pensle lett med vann før steking.

IMG_5787

Stek ved 200 grader i 15-20 minutter til den er gjennomstekt. Legg et bakepapir over, dersom den tar farge for fort og blir for mørk. Avkjøl kransen på rist. Den kan fint fryses.

IMG_5786
Herlig krans fylt med nugatti
IMG_5806

Ønsker deg en god helg!

Trykk gjerne på «liker» om oppskriften falt i smak 🙂

– Thea

1 kommentar

  1. Hei! det så veldig godt ut, men er det like greit å lage med sukker, kanel og smør istendenfor nugatti? Hva er best? Jeg har brukt mange av oppskriftene dine og de er kjempegode alle sammen! eneste «negativt» er at du ikke lager så mange hovedretter… Kan du det? Hadde blitt veldig glad, for det du har laget til nå, har vært veldig bra! Lykke til med bloggen, håper du fortsetter lenge!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *