Brytebrød

Tusen takk for alle de fine tilbakemeldingene på gårsdagens innlegg! Veldig glad for at dere likte mitt mer personlige blogginnlegg. Du kan lese innlegget her!
På onsdag drar jeg til Oslo for å delta på VIXEN Blog Awards for første gang. Jeg er finalist i kategorien «årets matblogger». Gleder meg masse! Jeg kommer til å holde dere godt oppdatert både på Instagram, Facebook, Snap (legg meg til: mylittlekitchen) og det vil også komme innlegg fra turen her på bloggen 🙂
I dagens innlegg deler jeg oppskriften på hjemmebakt brytebrød. Jeg liker godt å bake brytebrød. Det er liksom en litt annerledes måte å bake rundstykker på og perfekt å dele rundt frokostbordet en søndagsmorgen. Denne gangen bakte jeg et lyst brød, toppet med valmuefrø. Du kan erstatte litt hvetemel med grovere mel om du ønsker. Server med pålegg til frokost eller lunsj.

Brytebrød:

  • 5 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss smør
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2 dl melk
  • valmuefrø

Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle.

Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm opp til 37 grader. Hell melkeblandingen over det tørre og bland alt sammen til en deig.

Del deigen i 7 like store deler og trill til boller. Legg bollene i en springform med bakepapir, en bolle i midten og resten rundt. Legg med avstand til hverandre.

Dekk over med et kjøkkenhåndkle og la heve på kjøkkenbenken i ca. 1 time. Pensle med vann og dryss over valmuefrø.

 Stek ved 225 grader i ca. 15 minutter til gyldne og gjennomstekte. Avkjøl på rist. Brødet kan fint fryses.
Server med pålegg til frokost eller lunsj
Trykk gjerne på «LIKER» om du liker oppskriften 🙂
-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *