Farmors ostekake

IMG_6097

Onsdag og torsdag denne uken har jeg vært i Oslo og vært på VIXEN Blog Awards 2014, der jeg var så heldig å vinne prisen for Årets matblogg. Utrolig stas! Tusen takk for alle gratulasjonene både på My Little Kitchen sin Instagram og Facebookside. Dere er så gode!

Samme dag som VIXEN prisutdelingen hadde pappaen min bursdag, og siden jeg var bortreist på bursdagen hans, måtte jeg nesten slå til med favorittkaken hans for å gjøre det godt igjen – nemlig ostekake. Dette er farmor sin gode oppskrift på hjemmebakt ostekake. Denne kaken har hun laget i mange, mange år til både barn og barnebarn. Farmors ostekake er laget med både appelsinjuice og sitrongelé som gir kaken en frisk og god smak. Utrolig god!

IMG_6094

Tusen takk til farmor for oppskriften på herlig ostekake!

IMG_6119

Denne oppskriften passer godt å lage i en 24 cm springform.

Farmors ostekake:

  • 16 stk Kornmo kjeks
  • 2 ss usaltet smør
  • 2 ss sukker
  • 375 g naturell kremost (2-3 pk)
  • 4 ss crème fraiche
  • 2 ss melis
  • 1/2 dl appelsin juice
  • 1 pk sitrongelé (kokes opp med 2,5 dl vann)
  • 4 dl kremfløte, stivpisket
  • 3 kiwi, i skiver til pynt

Begynn med å koke opp geléen med 2,5 dl vann og sett til avkjølning på kjøkkenbenken. Men husk den ikke skal stivne.

1

Ha kjeks, sukker og smør i en mikserbolle.

2

Kjør i en foodprosessor til kjeksene har blitt til smuler. Ha bakepapir i bunnen av en springform og hell oppi blandingen. Bruk en skje eller en slikkepott og press bunnen jevnt utover i formen. Stek bunnen på 170 grader i 10-12 minutter. La bunnen stå å avkjøle seg i formen.

3

Bland sammen kremost, crème fraiche og melis. Ha deretter i appelsinjuice og sitrongelé. Pisk kremfløten stiv og bland kremen inn i ostemassen.

IMG_5984

Hell ostemassen oppå kjeksbunnen i springformen og sett i kjøleskapet til ostekaken er stiv, gjerne over natten.

IMG_6101

Neste dag når ostekaken har stivnet, løsne den forsiktig fra formen. Skjær gjerne rundt kanten av formen med en kniv først, slik at kaken lettere slipper formen. Ha kaken på et serveringsfat og pynt – gjerne med frisk frukt. Jeg pyntet denne ostekaken med skiver av kiwi, slik som farmor pleier, men du kan også pynte med druer eller stjernefrukt.

IMG_6124
Farmors fantastiske ostekake!

Klikk gjerne på «Liker» om du likte denne oppskriften på farmors ostekake 🙂

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *