Maki med salmalaks og mango

IMG_6075

God mandag! Jeg starter uken her på My Little Kitchen med ett sunt og godt middagstips. Sushi er min favorittmat – det er bare så godt. Jeg delte ett innlegg med maki med laks og avokado for ikke så lenge siden, men denne gangen laget jeg med mango! Sushi smaker veldig godt med mango i – den blir så frisk og god, med litt syrlig smak.

Håper dere blir inspirert til å prøve dere på å lage sushi selv. Det er så enkelt, godt og ikke minst mye rimeligere å lage selv. Prøv da vel :-)

IMG_6082IMG_6065

Sushi med salmalaks & mango:
5 makiruller

 • 1 kopp sushiris
 • 1 1/2 kopp vann
 • 1/4 kopp risvineddik
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 5 nori (algeplater)
 • salmalaks
 • mango
 • avokado
 • sesamfrø
Server med:
 • soyasaus
 • wasabi
 • syltet ingefær

Begynn med å koke risen. Ha vann og ris i en kjele. Kok opp og la så småkoke til risen er ferdig. Ha risvineddik, sukker og salt i en kopp. Varm i mikroen i ca. 20-30 sekunder. Bland risvineddiken i risen. Ha risen i en skål og la den avkjøle seg på kjøkkenbenken.

1

Du trenger en bambusmatte for å forme sushirullene. Bambusmatter fåes kjøpt på store dagligvarebutikker.

Legg en algeplate på bambusmatten og ha på et tynt lag med ris på litt over halve algeplaten. Skjær laksen i strimler. Legg laks og mango i en stripe over risen. Strø gjerne over litt sesamfrø om du ønsker. Jeg laget noen ruller med laks og mango, og ett par med mango og avokado.

4

Løft opp begge sidene av bambusmatten og press ris sidene mot hverandre. Snurr deretter resten av algeplaten rundt rullen. Rull så bambusmatten rundt sushirullen og press over hele rullen med hendene, slik at den henger sammen.

IMG_6049

Skjær rullen i passe store biter med en kniv. Et tips er å holde kniven under kaldt vann først, for da blir det lettere å skjære opp rullen.

IMG_6081

Legg sushibitene på serveringsfat og server med det samme.

IMG_6063

Server sushi med soyasaus, wasabi og syltet ingefær. Ha soyasaus i en skål og bland ut wasabi. Wasabi er ganske sterkt og kan droppes om du ønsker, eller du kan bruke en liten mengde.

Dypp en og en sushibit i soyasaus på begge sider og spis den. Det er meningen å ta hele biten i munnen på en gang. Mellom hver sushibit er det vanlig å spise en bit ingefær, for å rense smaksløkene før neste bit.

IMG_6068IMG_6075

Følg meg gjerne på Facebook her!

Instagram: @mylittlekitchenthea

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *