Theas enkle frokosttips!

Frokost!! Du er trøtt, valser i søvne ned trappen og inn på kjøkkenet, åpner kjøleskapet…ingenting fristende. «Hva skal jeg spise til frokost??» Frokost er så rutine at det blir kjedelig. Noen som kjenner seg igjen? Jeg er den type person som når jeg først finner noe jeg liker, får jeg helt dilla på det. Går bananas! Spiste leverpostei, (ja kun det på skiven) gjennom hele barneskolen. Mitt forrige «crush» var på cottage cheese – spiste det til frokost, gjerne lunsj og kvelds i ett par uker, før jeg ble lei. Problemet da er: Hva skal jeg da spise til frokost? Jeg har funnet ut at jeg trenger litt mer variasjon i livet mitt – frokosten min trenger det ihvertfall. Det er jo dagens viktigste måltid.

I dette innlegget har jeg samlet mine beste, enkel frokosttips, som gir en god start på dagen. Håper du får litt inspirasjon til å variere frokosten din mer!

10872253_834863523223878_30908121_n
Cottage cheese med ananas og valnøtter

La oss begynne med min kjære cottage cheese.

Mine favorittkombinasjoner med cottage cheese er:

  • ananas og valnøtter
  • mango og vaniljekesam
  • banan og valnøtter
  • eple og kanel

Det er mange muligheter! Men dette er knallgodt og lages til på 1-2-3.

IMG_0015
Frisk bringebærsmoothie

En annen klar favoritt er smoothies. Det er så friskt og godt om morgenen! Jeg må virkelig bli flinkere til å unne meg tiden til å lage smoothies til frokost. Oppskrift her!

IMG_0321
Sunnen havrepannekaker med kesam og blåbær

Jeg er stor fan av havrepannekaker!! De er så enkle å lage og tar ikke lang tid, lages på 1-2-3. Pannekakene er supre å lage til frokost. De smaker kjempegodt servert med syltetøy, vaniljekesam eller cottage cheese med ferske bær. En bonus er også at de er sunnere enn vanlige pannekaker. Oppskrift her!

Men se for deg dette scenarioet: Du våkner, valser i søvne ned trappen, inn på kjøkkenet og der ligger hjemmebakte knekkebrød, frokostblanding eller polarbrød. Automatisk en god morgen!

IMG_5346

Hjemmelagde knekkebrød er det beste! De er perfekt til frokost og gir en god start på dagen. Oppskriften finner du her!

7

Granola er kjempegodt og veldig enkelt å lage selv. Det eneste du trenger er å blande sammen ingrediensene og steke blandingen i ovnen. Server gjerne med yoghurt, melk eller kesam, toppet med tørket frukt. En god og sunn frokost! Oppskrift her!

5

Polarbrød er veldig populært hjemme hos meg. Disse hjemmebakte polarbrødene er minst like gode, luftige og ikke minst mye sunnere enn ferdigkjøpte polarbrød. Oppskrift her!

Klikk gjerne på «Liker» om du likte frokosttipsene :-)

– Thea

//Theas tips er faste innlegg med baketips som kommer her på bloggen hver onsdag. Klikk HER for å se samlingen over disse innleggene.

2 kommentarer

  1. Kjenner meg igjen! Har aldri klart å venne meg av frokosten: brødskive, smør, majones, salami, ost.
    Det handler om vaner, så når jeg lager en smoothie like raskt som min daglige frokost jeg har gjort i 20 år, så har din inspirasjon hjulpet en gammel mann til å bli nogle sunnere :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *