Theas Londontips!

Da er jeg tilbake i Bergen etter en super uke i London. Herlig med litt ferie før jeg er klar for å legge inn en massiv arbeidsinnsats denne våren. Har du fått med deg min store nyhet? Hvis ikke, klikk her! London er favorittbyen min og siden jeg har familie der, blir det Londontur minst én gang i året. Men etter en uke med intens shopping, stadig gå feil vei i rulletrappen og smake bubble tea for første gang, er det også deilig å komme hjem igjen.

10987363_806108992801014_1472346427315249062_n
Ble rådet at mine følgere på SnapChat til å kjøpe denne genseren. Add me: mylittlekitchen

I denne ukens «Theas tips» skal jeg dele mine beste Londontips med dere, med fokus på bakerier og hvor jeg kjøper bakeutstyr. Jeg får ofte spørsmål om Londontips fra dere lesere og jeg fikk veldig positive tilbakemeldinger da jeg nylig spurte på Facebooksiden og Instagram om dere var interessert i et Londoninnlegg. Derfor har jeg som lovet laget en oversikt over bakerier, restauranter, marked, shopping og hvor du får kjøpt bakeutstyr. Dette er steder jeg har vært og som jeg liker og anbefaler.

Her kommer mine beste Londontips:

  11042012_840936832616547_403307041_n

Bakerier og kafeer
 

Det er bakerier og kafeer overalt i London. Mitt favorittbakeri er The Hummingbird Bakery.

The Hummingbird bakery er et koselig bakeri i London med utrolig lekre cupcakes og kaker. Det er seks forskjellige the Hummingbird bakery i London, blant annet i Soho, Notting Hill og South Kensington. Jeg er fast kunde og besøker bakeriet nesten hver gang jeg er i London.

The hummingbird Bakery i Notting Hill
Les mer og se flere bilder fra The Hummingbird Bakery i Notting Hill her! 
11039442_840936775949886_52803576_n
The Bread Shop

The Bread Shop anbefales for god, kvalitets gjærbakst og brød. De har ett bakeri i St. Albans, der jeg som regel bor når jeg er i England. De har også ett par bakerier mer sentralt i London.

Starbucks og Costa Coffee er kaféer som er verdt et besøk i shoppingpausene. De finner du på omtrent hvert gatehjørne.

High Tea på Harrords

Jeg anbefaler deg virkelig å gå på high tea/afternoon tea! Hvis du liker te og er glad i sandwich, scones, små kaker og terter er dette en opplevelse du ikke må gå glipp av. Det er veldig koselig. Du får blant annet sandwich, scones, muffins, makroner, andre kaker og selvfølgelig te.

Harrods er et eksklusivt shopping senter i Knightsbridge som i toppetasjen serverer afternoon tea. Dette er en eksklusiv versjon av den britiske tradisjonen og det må man også betale for. Les mer og se flere bilder fra High Tea på Harrods her!

Det finnes også rimeligere versjoner av afternoon tea og min nye favoritt her er Soho´s secret tea room. Den sjarmerende kaféen ligger «gjemt» over en kjent pub i Soho og er virkelig verdt et besøk. Veldig koselig, rimelig og gode kaker. Anbefaler denne her altså!

♥ Marked
Det er mange marked i London og de er som oftest om søndagene, eventuelt flere dager. Jeg har vært på Spitalfield marked i Liverpool street, Camden Marked som er et stort marked i Camben Town og markedet i Portobello Road i Notting Hill. På markedene selges alt mulig, klær, smykker, vesker og selvfølgelig mat. Disse markedene er alle verdt å besøke.

Spitalfield market i Liverpool Street er et kjempestort matmarked med masse forskjellig mat og kake fra ulike land. Folk lager og selger mat fra boder og deler ut smakprøver. Veldig gøy og spennende å smake på mye ny mat. Du kan lese mer og se bilder fra Spitalfield marked i Liverpool Street her! 

Camden Market er et kjempestort marked i Camden Town. Der selger de alt mulig, mat, klær og smykker.

Portobello Road market er en veldig koselig marked med mye antikk i Notting Hill. Markedet er nedover Portobello Road forbi skjønne, pastellfargede hus og ned til den kjente blå døren fra filmen Notting Hill. Dette markedet er en favoritt og har veldig gode åpeningstider –> mandag-lørdag fra 08.00-19.00.

11047091_841262445917319_164921287_n
Notting Hill

Bakeutstyr, kakepynt og ingredienser

Bakeutstyr er ofte mye billigere i England enn i Norge. Mange ting er 1/3 av prisen i Norge og derfor synes jeg det er veldig gøy å handle med meg litt forskjellig når jeg er i London.

På Sainsbury´s, Tesco, Waitrose og andre matbutikker finner du masse billig kakepynt, strøssel, muffinsformer, essenser og så videre. De største Sainsbury´s og Tesco har som oftest best utvalg og mest bakeutstyr. Jeg synes Sainsbury´s er best på baketing og de selger også billige sjokoladeknapper.

På Lakeland selger de masse bakeutstyr. Jeg var i butikken på shoppingsenteret Westfield i Stratford.

Hobbycraft er en utrolig stor hobbybutikk med masse bakeutstyr. Jeg kom tilfeldigvis over denne butikken i Watford. Jeg har prøvd å finne Hobbycraft i London sentrum, men jeg har kun funnet butikker litt utenfor. Man kan heldigvis også handle på nett på Hobbycraft.

Tk Maxx er en type outlet butikk som selges merkevarer til redusert pris. Alltid spennende å se hva du finner på denne butikken og de har egen bake/kjøkkenavdeling. Gjett om jeg var innom der ofte da jeg bodde i Cardiff. Denne butikken finner du mange steder, litt utenfor sentrum.

M&M´s World besøkte jeg denne gangen – 3 etasjer med kun M&M produkter!! Wow, her får du M&M´s i alle farger. Ligger i nærheten av Piccadilly Circus.

5
Godt utvalg i M&M´s World

Som dere sikkert har fått med dere er jeg helt hektet på sushi, så jeg må bare få med litt sushitips også, siden sushi og sushiutstyr er billigere i London. Yo sushi er god sushiresturant, der maten går rundt på bånd og så kan du ta det du vil ha. Sushielskeren meg har blitt stamkunde på Yo sushi siden mitt utvekslingsår i Wales.

 • Japan Centre er en japansk butikk som selger både take away japanske retter og japanske matvarer. En super butikk å kjøpe sushiutstyr og det beste er at den ligger like ved Piccadilly Circus. Den er lett å finne og ligger veldig sentralt til andre shoppinggater.
 • Arigato Japanese supermarked er også en japansk matbutikk. De selger masse bra og billig sushiutstyr. Butikken ligger i Brewer Street i Soho.
 • Lina Stores er en god italiensk butikk. Den ligger i Brewer Street 18.

Shopping

11023163_840924732617757_542833246_n
De helt klassiske shoppinggatene i London er jo Oxford street og Regent street. De er alltid koselige å gå i, men det er lurt å velge hverdager om du har mulighet for å unngå for store folkemassene i helgene. Bond street (med mer eksklusive butikker) og Carnaby street er også fine gater å gå inn.
Jeg må bare anbefale Westfield shoppingsenter til dere! Westfield er et gigantisk stort shoppingsenter i Stratford. Senteret er nytt og veldig flott med hele 269 butikker! Westfield er et must hvis du er glad i shopping. Der finner du alle butikkene på et sted, som Zara, Topshop, Hollister og Lakeland (for deg som er glad i baking). Undergrunnen stopper rett ved inngangen til Westfield, så det er veldig enkelt å komme seg til senteret.
11042040_840936792616551_1704507334_n
Piccadilly Circus

Selfridges er et stort shoppingsenter i Oxford Street. De har mange forskjellige merker innen sminke, klær, sko, vesker o.s.v. De selger også kjempegode franske makroner.

Harrods er enda et eksklusivt shoppingsenter i Knightbridge. Verdt et besøk, og de har en fantastisk juleutstilling i en hel etasje i førjulstiden.

11039368_840936789283218_1182356585_n
Ellers er det masse spennende sightseeing å gjøre i London, spesielt om du ikke har vært der før. Da er Big Ben, London eye, Buckingham palace obligatoriske å besøke.
Musikal i London er en gøy opplevelse! Liker du museum kan jeg love deg et stort utvalg.
Anbefaler Harry Potter museumet i Watford! Det var kjempebra og veldig interessant å se hvordan film spilles inn «behind the scenes».
Og alle Må jo nesten ha kjørt med en rød dobbeldekker i London, eller hva?!
11015263_840991732611057_932143902_n
Julestemning i London
Min favoritt tid å besøke London må bli i førjulstiden. Da er gatene nydelig pyntet med lys, det er Winter Wonderland i Hyde Park og byen er full av julestemning. Shopping av julegaver i London slår heller ikke feil.
God tur til London og håper dere likte tipsene!

Klikk gjerne på «Liker» om du likte Londontipsene 🙂

– Thea

8 kommentarer

 1. takk for tips 🙂

 2. Anonymous

  Heihei :)! Jeg drar selv til London nå 12 oktober, gleder meg masse :). Er veldig glad i å bake selv, så jeg lurer på hvor finner jeg de forskjellige bakebutikkene i London?? Og hva er det det lønner seg å kjøpe med tanke på pris her og der??
  Takk for kjempe fint innlegg :)!

  Silje

  1. My Little Kitchen

   Hei, Silje! Det er ikke så mange bakebutikker midt i London. De jeg har funnet og handlet i står det om i innlegget over. Matbutikkene finner du overalt. Lakeland er på Westfield i Stratford. Det meste av bakeutstyr er mye billigere, opp til 1/3 av prisen. F.eks koster en wilton konditorfarge i Norge rundt 60 kr, mens i England har jeg kjøpt for 20 kr. Derfor kjøper jeg der meste av utstyret mitt i London! 🙂

   God tur til London, Silje! 😀

   Thea

 3. Anonymous

  Hei.
  Hvor langt er det til denne restauranten (jamies) fra feks London eye eller madame tussaud? Supre tips her. Takk!
  Hilsen Therese

  1. Det er mange jamie restauranter i London men er ikke sikker på om det er en i nærheten av London eye. Hvis du går inn på hjemmesiden deres (link over) finner du en oversikt over alle resturantene. God tur til London 🙂

 4. Anonymous

  Mange fine tips!

 5. Kjempegode londontips!

  1. Takk, så kjekt at du likte tipsene 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *