
Jeg har bakt gulrotrundstykker i lange baner her. Nå ligger alt i frysen, klart til å bli tatt opp og med til lunsj på skolen. Rundstykkene er bakt med gulrot og cottage cheese. Resultatet ble disse saftige, gode og luftige rundstykkene. Denne oppskriften kan virkelig anbefales!


Gulrotrundstykker:
30 stk
- 50 g gjær
- 5 dl vann
- 2 ss rapsolje
- 1 ts salt
- 2 dl cottage cheese
- 4 dl finrevne gulrøtter
- 4 dl grovt sammalt rugmel
- 12-14 dl hvetemel

Rør gjæren ut i lunket vann. Tilsett olje, salt, cottage cheese og revet gulrot.

Ha i grovt mel og bland alt godt sammen.

Tilsett hvetemel litt etter litt, og elt til du får en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhånkle i ca. 30 minutter.

Del deigen i 2 og rull til 2 pølser. Del hver pølse i 15 like store biter.

Form rundstykkene. Jeg formet de til litt avlange rundstykker/horn. Rull de først runde og deretter rull 2 av hjørnene litt spissere. Legg rundstykkene på et stekebrett med bakepapir og la de heve på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter. Bruk en skarp kniv og skjær noen kutt på toppen av rundstykkene. Pensle med vann før steking.

Stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist. Rundstykkene kan fint fryses.


Klikk gjerne på «Liker» om du liker oppskriften 🙂
– Thea
Disse er kjempegode Men er det noen som har prøvd dem i glutenfri variant? Kan man bare bytte ut alt mel med glutenfri mix?
Så kjekt å høre at du liker oppskriften! Jeg har dessverre ingen erfaring med glutenfri gjærbakst, men håper det fungerer med å bytte ut melet med glutenfritt mel. Noen som vet/har prøvd? 🙂
Hvilken type grovt sammalt mel bruker du? Hvete? Rug?
Hei, bruker grovt sammalt rugmel 🙂
hva kan man evt erstatte cottage cheesen med når man ikke kan ha melkeprodukter?
Hei! Du kan bare sløyfe cottage cheesen fra oppskriften 🙂
Kjempegode rundstykker! Fått veldig mye skryt, og det var noen som sa det var de beste rundstykkene dem hadde smakt! Saftige og gode..
Tusen takk for hyggelig kommentar! Kjekt å høre at rundstykkene falt i smak 🙂