Sjokoboller

IMG_5770

Boller er en klar favorittbakst hjemme hos meg. For tro det eller ei, familien min er ikke de største kakemomsene. Ja, det kan kanskje være grunnen til at jeg har hele 27 ulike bolleoppskrifter på bloggen hehe. Alt fra skoleboller til vaniljesnurrer og griseboller. Dagens bolleoppskrift er herlige sjokoboller. Jeg hadde lyst å prøve noe nytt, så da bakte jeg disse med kakaopulver, slik at de ble skikkelige sjokoladeboller. Kan tenke meg at det hadde vært godt med noen sjokoladebiter i disse bolene her også. En slager hos småsøsknene ihvertfall!

IMG_5771

Sjokoboller:

15 stk

  • 100 g smør
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ½ dl vann
  • 50 g gjær
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 dl sukker
  • 1 liter hvetemel

Smelt smør og ha i melk og vann. Varm til 37 grader og rør ut gjæren.

IMG_5671

Ha sukker og kakao i en mikserbolle. Jeg brukte bakekako.

IMG_5673

Tilsett smørblandingen og bland alt godt sammen.

IMG_5676

Ha i mel og elt deigen godt. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i 1 time.

IMG_5690

Trill deigen til en lang pølse. Del pølsen i ca. 15 like store deler og trill til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Sett bollene til heving under ett kjøkkenhåndkle og pensle dem med egg/vann før steking.

IMG_5749

Stek dem ved 225 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl bollene på rist.


IMG_5766IMG_5751

Likte du oppskriften? Trykk gjerne på «liker» 🙂

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *