
Har du testet oppskriften på min favoritt rundstykker – gulrotrundstykkene? Nå har jeg laget et brød, basert på denne oppskriften. Gulrotbrødet er bakt med cottage cheese og revet gulrot. Sprø og god skorpe!

Gulrotbrød:
1 stort brød eller 2 mellomstore brød.
- 50 g gjær
- 5 dl vann
- 2 ss rapsolje
- 1 ts salt
- 2 dl cottage cheese
- 4 dl finrevne gulrøtter
- 2 dl havregryn
- 14 dl hvetemel*
- vann til pensling
*Erstatt deler av hvetemelet med grovmel dersom du ønsker et grovt gulrotbrød 🙂

Rør gjæren ut i lunket vann. Tilsett olje, salt, cottage cheese og revet gulrot.

Tilsett hvetemel litt etter litt, og elt til du får en smidig deig. La deigen heve under et kjøkkenhånkle i ca. 30 minutter.

Kna deigen og form til 1 stort brød eller 2 mellomstore brød. Hev under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter. Bruk en skarp kniv og kutt striper skrått over brødet. Pensle brødet med vann – dette gir en ekstra god og sprø skorpe.
Stek ved 200 grader i 40-50 minutter. Steketiden reduseres litt dersom du lager 2 brød av oppskriften.

Avkjøl på rist.

Luftig gulrotbrød med sprø skorpe!

Klikk gjerne på «liker» om du likte oppskriften 🙂
– Thea