
Hva er vel bedre enn nystekte rundstykker til frokost? Server med godt pålegg og en kopp te. Her kommer oppskriften på grove, hjemmebakte rundstykker, men med en ny form, slik at det blir frokostknuter.

Frokostknuter:
24 stk
- 6 dl melk
- 125 g smør
- 1 pk tørrgjær/ 50 g fersk gjær
- 1 egg
- 1 ts salt
- 400 g grovt mel
- 100 g havregryn
- 1 dl kruskakli (kan sløyfes)
- 500 g hvetemel
- vann til pensling

Smelt smøret, tilsett melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i blandingen. Ha blandingen i en bakebolle sammen med egg, og salt. Tilsett grovt mel, havregryn og kruskakli.

Tilsett tilslutt hvetemelet og kna til en fast deig. Ha plastikk over bollen og la det heve i 1 time.

Ha deigen på et bakebord med mel, rull til en pølse og del i ca. 24 like store biter.
Pst! Anbefaler alle å eie en deigskrape, lignende til den på bildet over. Et must for meg når jeg baker gjærbakst 🙂

Rull hver del til en pølse og lag en stor knute av pølsen. Legg på et stekebrett med bakepapir og la de heve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Pensle med vann før steking.

Stek ved 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Rundstykkene kan fint fryses.

En herlig start på dagen med nystekte frokostknuter!

//Vase fra Kähler

Likte du oppskriften? Klikk gjerne på «liker» 🙂
– Thea