Hvordan bruke opp eggehviter og eggeplommer?

Hei på deg! Det er onsdag og tid for «Theas tips».

I dag skriver jeg om noe jeg tror de alle fleste kan bli flinkere til, inkludert meg selv. For eksempel når jeg lager is, tar jeg alltid vare på eggehvitene og setter de pent inn i kjøleskapet. MEN, så kommer utfordringen: Hva skal jeg bruke eggehvitene til? Det er egentlig ganske enkelt, men likevel er det lett for at de tilslutt bare blir kastet dessverre. Noen som kjenner seg igjen?

Jeg hater å kaste mat! Derfor har jeg i dette innlegget samlet noen oppskrifter som bruker eggeplommer og noen som trenger eggehviter. Tenk at hvis du har 3 eggeplommer til overs, så kan du lage din egen majones. For ikke å snakke om at med 4 eggehviter, kan du diske opp en marengskake til hele familien.

Har du eggeplommer eller eggehviter til overs i kjøleskapet? Det er bare å sette i gang!

OPPSKRIFTER MED EGGEPLOMMER:

Sjokoladeis

Herlig sjokoladeis med browniebiter, som lages med eggeplommer.

Cæsarsalat

Dressingen til cæsarsalaten lages med eggeplommer.

Sjokolademousse

Lag hjemmelaget sjokolademousse med både eggeplommer og eggehviter, men flest eggeplommer.

Crème Brûlée

Nydelig dessert som lages med 4 eggeplommer for 4 porsjoner.

Hjemmelaget majones

Hva med å lage majones av eggeplommene? På 1-2-3 har du hjemmelaget majones.

OPPSKRIFTER MED EGGEHVITER:


Pavlova

Lag marengsbunn av eggehviter, topp med krem og bær. En herlig dessertkake!

Marengs med mørk sjokolade 

Eggehviter til overs? Pisk sammen med sukker og få sprø marengstopper. Topp med mørk sjokolade for ekstra dekorative og smakfulle.

IMG_94971

Browniekjeks

Lag disse himmelske browniekjeksene og bli kvitt eggehvitene i kjøleskapet.

Trollkrem

Har du eggehviter og tyttebær eller blåbær? Lag herlig trollkrem til dessert.

Marengstopping til cupcakes 

Eggehviter, sukker og sitronsaft gir en fluffy topping, perfekt å pynte cupcakes med. Bruk gjerne en brenner på toppen for ekstra fint mønster.

Siste og enkleste tipset: Omelett

Å lage en enkel omelett med overskudd av enten eggehviter eller eggeplommer, er også en superenkel måte å bruke opp restene på. Bruk for eksempel 3 egg + 2 eggeplommer, tilsett litt melk, salt og pepper. Det samme kan gjøres om du har ekstra eggehviter.

Håper jeg klarte å inspirere flere enn meg selv med dette innlegget!

– Thea

5 kommentarer

  1. Hei! Vet du om man kan bruke kun eggehvite i gulrotkake
    eller i kaker generelt? Eller er plommen det viktigste når
    man baker kaker? (altså kakebunnen som skal i ovnen)
    Lager ofte eggerøre av eggehvitene, det funker greit :)

    1. Hei,
      Det er jeg litt usikker på, har aldri tenkt på det eller testet det. Plommen inneholder mest næring og smak, mens eggehvitene er mer et bindeledd i kakerøren. Det er godt mulig det blir er godt resultat, du kan jo prøve det ut :-)

  2. Da prøver jeg og håper det beste :)

  3. Hei,

    Hvordan får man ut eggehviten? Finnes det noen lettvint måte å gjøre det på?

    1. Jeg deler egget i to, mens jeg holder eggeplommen igjen i skallet og lar eggehviten renne av. Det er den beste metoden synes jeg :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *