Svar på spørrerunde

Hei alle sammen! Her kommer svar på en del spørsmål fra spørsmålsrunden. Jeg har del spørsmålene inn i kategorier: blogging, baking, kakebok o.s.v.

Blogging

Når startet du å blogge?

– Jeg startet My Little Kitchen sommeren jeg fylte 15 år i 2011.

Hvordan ble du så populær?

– Det er vanskelig å svare på. Jeg hadde aldri trodd at så mange skulle begynne å lese bloggen min! Jeg har egentlig bare helt fra jeg startet bloggen postet oppskrifter jevnt, alltid holdt bloggen aktiv, aldri gitt meg uansett lesertall, vært meg selv hele tiden og gjort det jeg elsker å gjøre – å bake.

Hvordan er det å være med i United Bloggers?

– Jeg er veldig fornøyd! United Bloggers har et godt bloggmiljø og jeg har fått møte og bli kjent mange nye, flinke bloggere. Jeg har lært utrolig mye og får hjelp og støtte av bloggagenten min Annette.

2

På United Bloggers kick off i januar med Julie fra Julies matblogg og Lene Orvik.

Kan du ha flere konkurranser?

– Det kommer en ny konkurranse på bloggen nå på søndag, så det er bare å følge med 😉

Kan du lage video når du baker og legge ut på bloggen?

– Det er en god idé, men det er veldig mye mer jobb og jeg har veldig liten tid med alt som skjer nå siste året på VGS og ferdigstillelse av kakeboken min. Men, det er absolutt noe jeg har lyst til å prøve en gang. Forresten kommer min første videoblogg på bloggen på søndag, når konkurransen starter.

Hadde du forventet å bli årets matblogger?

– Absolutt ikke! Det var en utrolig gøy overraskelse 🙂

Hva tenkte du da navnet ditt ble ropt opp og det var du som vant?

– Jeg trodde ikke det var sant og ble helt skjelven da jeg skjønte at det var meg de snakket om.

VixenBlogAwards2015_02-230

Foto: Kaja Dons Petrusson

Kakeboken

Hvilken dato kommer kokeboken din ut?

– Planen er 20. august, men den kommer kanskje litt tidligere i august. Jeg vil selvfølgelig gi dere all informasjon om boken når det nærmer seg 🙂

Er du fornøyd med manuset til kakeboken din?

– Veldig fornøyd! Jeg er glad i å skrive og har brukt mye tid på manuset for å gjøre det så godt jeg kan. Litt perfeksjonist må jeg innrømme at jeg er.

Kommer det til å være mange oppskrifter i boken?

– Det kommer til å være rundt 80 oppskrifter i boken 🙂

Hva er din favorittkake?

Rosekaken er min favorittkake å bake! Veldig gøy og den blir alltid veldig godt tatt imot av gjester. Min favorittkake å spise må bli en helt enkel brownies, men det er viktig at den er hjemmelaget, seig og mørk. Oppskriften på min favorittbrownies finner du her!

11039697_844605172249713_261105196_n
Fotoshoot til kakeboken

Baking

Hvor gammel var du da du begynte å bake?

– Jeg begynte å bake hjemme etter at jeg hadde mat&helse på skolen i 6. klasse, altså 12 år gammel.

Hvor mange ganger i uken baker du sånn i gjennomsnitt?– Det varierer veldig! Jeg baker som regel noe hver helg, men jeg har som regel ikke tid i ukedagene. Unntaket har vært å bake til kakeboken. Jeg bakte hver eneste dag hele påskeferien, det ble litt for intenst for meg haha.

Hva er det gøyeste å bake?

– Det gøyeste med å bake er at det er så uendelig mye man kan lage og jeg elsker å prøve meg frem. Jeg koser meg på kjøkkenet og slapper av når jeg baker (som oftest).

Hva er dine favoritter av kaker og gjærbakst?

– Det går ikke an å velge! Begge deler er både godt og gøy å bake 🙂

Hvem er din inspirasjon når det kommer til baking?

– Farmor, bestemor og oldemoren min er inspirerende bakeforbilder for meg. Jeg kommer til å dele flere gode, tradisjonsrike oppskrifter i min kommende kakebok.

Kan du dele oppskrift på en god sjokolade krem?

– Mener du topping til cupcakes eller kaker? Jeg har både sjokolade frosting og sjokolade fudge frosting på bloggen allerede.

Har du mange bestillinger?

– Jeg baker kun til familie og venner. Det er ikke så ofte jeg har tid til det, så blir ikke mye, men jeg har bakt til ett par konfirmasjoner det siste året.

IMG_0283-640x426

Bakeutstyr

Hvilke bakeredskaper bruker du mest?

– Det må bli kjøkkenmaskinen min. Min beste venn på kjøkkenet!

Hva er dine favoritter av bakeutstyr?

– Jeg klarer meg ikke uten en god slikkepott, litermål og en kjøkkenvekt, så dette er favoritter.

Hvilken kjøkkenmaskin liker du best av de du har?

– Begge mine kjøkkenmaskiner er fra Kenwood, men jeg liker aller best den største Major varianter. Den er sterkest og best til å elte deiger.

10931318_787552167990030_9192478500965543995_n

Litt av hvert

Hva har du lyst til å bli når du blir eldre?

– Jeg har lyst til å fortsette med blogging og baking. Hva jeg tenker å studere videre får vi se til høsten.

Hva er det værste du noen gang har spist?

– Kokte strandsnegler som vi måtte smake på leirskole i 6. klasse haha.

Hva er det du gjør på fritiden? Har du andre hobbyer enn bare baking?

– Akkurat nå for tiden har jeg egentlig hatt mer enn nok med baking og skriving til kakeboken, blogging, skolearbeid og venner. Jeg har fire kaniner hvis det regnes som en hobby haha. Jeg styrer på med de når jeg trenger en pause fra alt annet.

11146557_837453559666557_8160955114869844362_n

Hvilken krem har du inni rosekaken med mange farger på bildet over?

– Denne ombré rosekaken er laget med bringebærkrem inni. Oppskrift her!

Spiser du mye kake?

– Jeg baker helt klart mye mer enn gjennomsnittet, men jeg tror ikke jeg spiser så mye mer kake. Etter å ha stått 6 timer på kjøkkenet i kakelukt er det faktisk ikke så fristende. Akkurat nå er jeg veldig lei av bare tanken på kake, jeg har bakt nesten hver dag i mange uker i strekk. Overfloden av kaker har gjort at jeg har måttet gi bort masse.

Hvordan ser en typisk matdag ut for deg?

– Jeg spiser frokost, lunsj, middag og kvelds. Så det er en typisk matdag for meg 🙂

Håper dere alle får en fantastisk langhelg 🙂

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *