//inneholder annonselenker

Tidligere denne uken kunne du se meg bake til 17. mai sammen med Wenche på God Morgen Norge. En veldig hyggelig og gøy opplevelse. Du kan lese mer og se «behind the scenes» bilder i dette innlegget.
Temaet for bakingen var som sagt 17. mai, så da disket jeg opp min mest populære kake, i Norges farger. Resultatet ble denne ROSEKAKEN til 17. mai. Kaken er laget av sukkerbrød og fylt med krem, vaniljekrem, jordbær og blåbær. Rosene er laget av smørkrem, som er sprøytet ut med en 1M tipp. Denne tippen trenger du for å kunne forme kremen som roser. Jeg bruker ofte den samme tippen til å dekorere cupcakes, så denne tippen kan brukes til mye!

Det er dessverre ikke steg for steg bilder i dette innlegget, som dere en vant til. Denne kaken ble laget i Oslo på et kontor og pyntet hos Wenche, så det blir bilder fra studio. Klikk her om du har lyst å se en liknende fremgangsmåten i bilder. Her kommer oppskriften på 17. mai rosekake jeg laget med Wenche på God Morgen Norge:

Denne oppskriften passer til en 23 cm springform.
Varm ovnen til 175 grader
Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
½ ts bakepulver
Appelsinjuice til dynking
Slik gjør du:
Visp egg og sukker til en ekstra stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i springformen med bakepapir i bunn. Stek ved 175 grader midt i oven i 20-25 minutter. Legg sukkerbrødet på rist med et kjøkkenhåndkle over, så kaken ikke tørker, og avkjøl.
Fyll:
3 dl kremfløte
½ pk vaniljekrem
200 g friske jordbær, i biter
200 g friske blåbær
Slik gjør du:
Pisk kremfløten til krem. Bland kremen sammen med vaniljekrem. Del sukkerbrødet i 4 like store deler. Legg et lag sukkerbrød på et serveringsfat og dynk med litt appelsinjuice. Fyll med krem og jordbær. Fortsett å legge 2 nye lag sukkerbrød, og gjenta prosessen med dynking og fyll med krem og blåbær. Legg tilslutt den siste kakedelen på toppen.

Smørkrem:
- 500 g smør, romtemperatur
- 4 ss melk
- 2 pakker melis (a 500g)
- 3 ts vaniljesukker
- 2 stk rød pastafarge fra Wilton (red red)
- 1 stk blå pastafarge fra Wilton (royal blue)
- 1M tipp
- 3 engangssprøyteposer
Slik gjør du:
Det enkleste er å lage smørkrem med en kjøkkenmaskin. Visp mykt smør og tilsett melis litt etter litt. Hvor mye melis du trenger kommer an på hvor smeltet smøret er, så ta i melis litt etter litt du får en fin konsistens som ikke kun smaker smør. Ha i vaniljesukker. Kjør på høy hastighet og tilsett melken, mens maskinen går. Pisk til smørkremen er luftig og hvit.
Fordel kremen i 3 ulike skåler, halvparten i en skål og ¼ i de to andre skålene. Konditorfargen fra Wilton som jeg bruker er veldig kraftig, men kremen trenger mye konditorfarge for at den skal få sterk nok farge. Ha rød konditorfarge i den ene skålen til du får en kraftig rødfarge. Jeg måtte bruke 2 hele bokser for å få en fin rødfarge. Du finner fargen her!
Tilsett blå konditorfarge i den andre skålen til du får en mørk blåfarge. Behold den hvite smørkremen i den siste skålen, som den er. Den blå konditorfargen finner du hos slikkepott.no.

Dekk kaken med et tynt lag hvit smørkrem, slik at den dekker alle sprekker mellom lagene og kaken får en jevn overflate. Ha den blå smørkremen i en krempose med en 1M tipp. Denne tippen trenger du for å kunne forme kremen til roser. Lag en rad med store blå roser tvers over toppen av kaken og ned langs sidene. Lag rosene tett inntil hverandre, slik at kremen under ikke synes.
Ha deretter den hvite smørkremen i en sprøytepose med en 1M tipp, lag en rad med litt mindre roser på begge sider av den blå raden på kaken. Ha tilslutt den rød smørkremen i en krempose og pynt med røde roser på resten av kaken. Så har du en rosekake i rødt, hvitt og blått klar til 17.mai.

La rosekaken stå i kjøleskapet, men ta den ut en liten stund før servering.

Og så er det bare å dele ut kake til alle som vil ha. Heldigvis var det mange på God Morgen Norge som ville smake og kaken ble faktisk nesten helt oppspist! Da er bakebloggeren strålende fornøyd 😀

Jeg ønsker dere alle sammen en strålende dag! Håper du ble inspirert til å bake kake til 17. mai. Klikk her for mer 17. mai inspirasjon, kaker og desserter.
Klikk gjerne på «liker» om du liker rosekaken min 🙂
Følg meg gjerne på Facebook og få linker til alle nye oppskrifter og tips, trykk her!
Følg meg på Instagram: @mylittlekitchenthea
Følg meg på Snapchat direkte fra kjøkkenet når jeg baker. Jeg heter «mylittlekitchen» på Snapchat.
– Thea
Hei!
Så utrolig kreativ og flink du er :). Veldig morsomt å se hvor bra du gjør det. Jeg lurte på en ting angående fargen fra Wilton. Du skriver at du bruker Red red farge, men lurte på om også Christmas red fra wilton gir eksakt samme farge`? Vet du noe om det?
Hei,
Jeg tror det gir omtrent samme farge, litt usikker, kanskje red red er litt sterkere? Uansett går det helt sikkert veldig fint å bruke Christmas red også 🙂
Kos deg med bakingen!
Hei, blir det godt hvis jeg bytter ut den kremen med en sånn philedelphia krem? skal lage den kaken i år! blir nåk litt vanskelig er bare 13 år men det skal jeg klare haha
hei, det kan du fint gjøre om du fortrekker å bruke en kremost-krem inni kaken. Kos deg med bakingen 🙂
Hei!
Har du bærene hele i kremen inni kaken?
Hei, jeg skjærte jordbærene i biter, mens blåbærene hadde jeg hele. Du kan skjære blåbærene i to om du ønsker det 🙂
Hei!
Kan denne kaka lages og pyntes kvelden før den skal serverast? 🙂 Nydeleg kaka!
Ja det går helt fint. Oppbevar kjølig 🙂