Frøbrød

 //inneholder sponsede produkter

IMG_7497

Endelig er jeg ferdig med de fleste eksamenene mine og jeg tilbake på kjøkkenet. Det føles veldig lenge siden jeg har fått bakt noe særlig. I går ble det litt brødbaking på meg, blant annet dette spennende frøbrødet. Frøbrødet er enkelt og greit kun bakt med frø, nøtter, egg, olje og vann. Veldig gøy å prøve noe nytt, og dette brødet var superenkelt å lage! Det er rett og slett bare å blande ingrediensene sammen og steke, for her trengs det jo ingen heving. Sunt, godt og mettende!

IMG_7593

Frøbrød:

1 brød (2 liter brødform)

 • 150 g valnøtter
 • 150 g mandler
 • 150 g solsikkekjerner
 • 150 g linfrø
 • 150 g gresskarkjerner
 • 150 g sesamfrø
 • 2 ts salt
 • 7 egg
 • 1/2 dl rapsolje
 • 1/2 dl vann

Varm ovnen til 175 grader.

1

Bland sammen alle frøene og salt i en bolle. Pisk sammen eggene, før du tilsetter eggene i frøblandingen. Ha i vann og olje. Rør alt godt sammen med en slikkepott. Se min nye slikkepott med Marius-mønster fra slikkepott.no! Er den ikke stilig?

IMG_7458

Smør en brødform med formfett eller legg i bakepapir og hell i frøblandingen. Tips: brødet kan være vanskelig å løsne fra formen, så kan være lurt å bruke bakepapir.

IMG_7483
Genial rutete rist fra Traktøren Lagunen

Stek brødet midt i ovnen på 175 grader i cirka 50 minutter. Brødet vokser ikke så mye i ovnen, men utvider seg litt på grunn av eggene. Løsne fra formen og avkjøl på rist.


IMG_7491

Skjær opp og server med godt pålegg. Brødet kan fint fryses ned i plastpose.

IMG_7590

Klikk «LIKER» om du liker at jeg også deler sunnere oppskrifter 🙂

Legg meg til på snapchat: mylittlekitchen

Instagram: @mylittlekitchenthea

– Thea

2 kommentarer

 1. Therese

  Heia
  Hva er karbo innholdet i disse?

  1. Hei, det vet jeg ikke og det er ikke noe jeg har fokus på her på bloggen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *