Vidunderlig valnøttbrød

IMG_7599

Gjærbakst er bare så gøy! Jeg elsker å bake brød og rundstykker. Her om dagen bakte jeg vidunderlige brød med grovhakkede valnøtter i. Jeg formet brødene runde og skjærte snitt på toppen. Valnøttbrødene ble en ny favoritt hjemme hos meg ihvertfall. Smaker nydelig servert med brunost og annet godt pålegg.

IMG_7620

Denne oppskriften gir 2 store valnøttbrød, så da frøs jeg det ene brødet ned. Jeg lager gjerne en ekstra stor porsjon når jeg baker brød, og så fryser jeg heller ned. Gjærbaksten holder seg svært godt og smaker omtrent som nybakt når det tines igjen. På den måten har jeg alltid hjemmebakt brød på lur i fryseren. Anbefales!

Valnøttbrød:

2 stk

 • 6 dl lunket vann
 • 1 dl naturell yoghurt
 • 50 g gjær
 • 3 ss olje
 • 3 ts salt
 • 2 ts sukker (kan sløyfes)
 • 180 g sammalt hvete grov
 • 80 g valnøtter, grovhakket
 • ca. 800 g hvetemel
 • egg til pensling
1

Løs gjæren i lunket vann. Tilsett yoghurt, salt, sukker, olje, mel og grovhakkede valnøtter. Jeg hadde i litt sukker fordi gjæren elsker sukker og det hjelper deigen å vokse – det er bare å droppe sukkeret om du ønsker det. Elt deigen i kjøkkenmaskinen eller for hånd til den er myk og smidig.

Ha deigen i bollen, legg over ett kjøkkenhånkle og la den heve på et lunt sted til dobbel størrelse i rundt 40 minutter. Mitt faste hevested er på badegulvet – varmt og godt der 🙂

2

Ha deigen på et bakebord med et dryss hvetemel. Del deigen i to like deler. Form begge delene til runde brød. Legg brødene på hvert sitt stekebrett med bakepapir. La de heve i 30 minutter. Skjær tilslutt noen snitt på toppen av brødene og pensle med sammenpisket egg.

3

Stek ved 200 grader i 40-50 minutter til brødene får en fin brunfarge. Avkjøles på rist. Brødene kan fint fryses og tines på kjøkkenbenken eller raskt i mikrobølgeovnen.

5

Skjær opp brødskiver og server med godt pålegg.

4

Likte du oppskriften? Del gjerne videre 🙂

– Thea

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram!

Følg min hverdag som matblogger på snapchat: mylittlekitchen

7 kommentarer

 1. Elin Arnvard

  Hei. Bakt valnøttbrødet ,har et spm!Kan jeg bruke vanlig melk istedet for yoghurten. ?

 2. Hei. Ble så nysgjerrig på dette brødet at jeg bare måtte prøve det. Det smaker helt himmelsk. Så dette blir det bakt mer av. ☺️

  1. Så utrolig hyggelig å høre Monika! Glad brødet falt i smak 🙂

 3. Astrid Bruheim

  Nydeleg brød,kjempegodt med sild til pålegg,vart ein favoritt detta👍

 4. Kirsti Johnsen

  Dette var en fantastisk god oppskrift.Skal bake den igjen.👍👍😄😄❤️❤️

 5. Marit Myrvoll

  Fantastisk godt brød som jeg har bakt både til familien og venner.Alltid like vellykket.Takk for god oppskrift

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *