Osteboller

IMG_7698

Osteboller er luftige og lette rundstykker, bakt med revet ost inni. Disse er perfekte som tilbehør til lunsj -og enkle middagsretter. Server med smør, gjerne ved siden av supper og salater. De smaker også godt til lunsj med pålegg. Ostebollene lages på 1-2-3 og blir ekstra saftige og luftige med smeltede ostebiter inni og på toppen.

IMG_7693

Osteboller:

20 stk

  • 150 g smør
  • 50 g gjær
  • 3 dl vann
  • 300 g ost
  • 1 ts salt
  • 700-800 g hvetemel
  • egg til pensling

Varm ovnen til 200 grader.

Smelt smør i en kjele, tilsett vann og varm til 37 grader. Rør inn gjæren. Tilsett raspet ost, salt og hvetemel. Elt sammen til en fast deig.

IMG_7661

Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og kna deigen.

IMG_7673

Del deigen i cirka 20 like store biter. Form til runde boller og legg på et stekebrett med bakepapir. Legg over et kjøkkenhåndkle og la de heve i 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg for steking. Du kan bruke vann istedenfor om du ønsker.

IMG_7676

Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

IMG_7685

Avkjøl ostebollene på rist.

IMG_7691

Server gjerne som tilbehør til lunsj eller middagsretter. Smaker godt ved siden av supper, salater og gryteretter. Ostebollene smaker også godt servert med pålegg.

IMG_7704

Klikk «liker» om du liker oppskriften på osteboller :-)

– Thea

1 kommentar

  1. My husband liked it. I also put less salt and it worked out fine

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *