
Osteboller er luftige og lette rundstykker, bakt med revet ost inni. Disse er perfekte som tilbehør til lunsj -og enkle middagsretter. Server med smør, gjerne ved siden av supper og salater. De smaker også godt til lunsj med pålegg. Ostebollene lages på 1-2-3 og blir ekstra saftige og luftige med smeltede ostebiter inni og på toppen.

Osteboller:
20 stk
- 150 g smør
- 50 g gjær
- 3 dl vann
- 300 g ost
- 1 ts salt
- 700-800 g hvetemel
- egg til pensling
Varm ovnen til 200 grader.
Smelt smør i en kjele, tilsett vann og varm til 37 grader. Rør inn gjæren. Tilsett raspet ost, salt og hvetemel. Elt sammen til en fast deig.

Ha deigen på kjøkkenbenken med litt mel og kna deigen.

Del deigen i cirka 20 like store biter. Form til runde boller og legg på et stekebrett med bakepapir. Legg over et kjøkkenhåndkle og la de heve i 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg for steking. Du kan bruke vann istedenfor om du ønsker.

Stek ved 200 grader i 10-15 minutter.

Avkjøl ostebollene på rist.

Server gjerne som tilbehør til lunsj eller middagsretter. Smaker godt ved siden av supper, salater og gryteretter. Ostebollene smaker også godt servert med pålegg.

Klikk «liker» om du liker oppskriften på osteboller 🙂
– Thea
My husband liked it. I also put less salt and it worked out fine