Focaccia er et italiensk brød som ofte serveres ved siden av supper og salater. Brødet har en sprø skorpe av olivenolje og havsalt. Denne gangen laget jeg en helt klassisk variant kun med havsalt, men for en mer spennende kan du ha på skiver av oliven, løk, tomat og drysse med krydder på toppen – se flere ideer lengre nede i innlegget.
Focaccia går fint ann å fryse. Jeg lager ofte en stor focaccia og fryser ned halvparten, slik at det bare er å ta den opp når vi trenger litt brød ved siden av f.eks. en pastasalat, supper eller gryterett.
Jeg brukte en 25×40 cm stor langpanne.
Focaccia:
-
1 kg hvetemel
-
20g salt
-
1pk gjær
-
1liter lunket vann
-
olivenolje
-
1 ss havsalt
Eventuelt til å ha på toppen:
- tomatskiver
- løk
- hvitløk
- oliven
- rosmarin
- oregano
- soltørkede tomater
- fetaost

Bland sammen gjær, vann og salt.

Tilsett melet og rør godt sammen. Deigen er veldig klissete, men den skal være slik. Hev under et kjøkkenhånkle i 30 minutter.


Stek den i 20-25 min ved 250 grader til den får en gylden overflate.

TIPS! Denne pastasalaten med pesto og bacon smaker veldig godt sammen med hjemmebakt foccacia brød.
TIPS! Focaccia smaker også godt med pålegg til frokost eller lunsj.

Del gjerne videre om du liker oppskriften 🙂
Ha en fin dag!
– Thea
Nam, så utrolig godt ut!!
Hvor har du fått tak i det hvite og grå kjøkkenhåndklet?
– Kristin
Hei, Kristin. Det er kjøpt i Stockholm i sommer 🙂
Elsker focaccia brød! Perfekt med tilbehør som oliven og soltørkede tomater, eller som tilbehør til planterike supper som gulrotsuppe, spinatsuppe eller tomatsuppe.