Bursdagsrosekake

//inneholder annonselenker

IMG_8024

I dag, 4. juli, er det bursdagen min og jeg fyller 19 år! For øyeblikket er jeg på interail i Europa og feirer dagen min i vakre Paris. Her på bloggen feirer med å dele en skikkelig bursdagskake med dere i dag 🙂

Jeg vil dele denne oppskriften på rosekake med dere i dag. Rosekaken er en veldig fin bursdagskake, den er forholdsvis enkel, men veldig dekorativ og tar seg godt ut på et kakebord. Denne rosekaken er laget av sukkerbrød fylt med kremosttopping og pyntet med roser i gul og rosa smørkrem. Liker så godt når fargene går i hverandre i rosene! 

Rosene er laget av smørkrem, som er sprøytet ut med en 1M tipp. Denne tippen trenger du for å kunne forme kremen som roser. Jeg bruker ofte den samme tippen til å dekorere cupcakes, så denne tippen kan brukes til mye! 1M tippen finner du HER 🙂

Jeg har delt en oppskrift på rosa rosekake før og du finner en sjokolade versjon av kaken her. Denne rosekaken er en litt annen versjon, pyntet med roser med kombinerte farger. 

IMG_8086

Denne oppskriften passer til en 23 cm springform.

Varm ovnen til 175 grader

Sukkerbrød:

 • 5 egg
 • 150 g sukker
 • 100 g hvetemel
 • 50 g potetmel
 • ½ ts bakepulver
 • Appelsinjuice til dynking

Visp egg og sukker til en ekstra stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Fordel kakerøren i 2 ulike skåler. Tilsett rosa konditorfarge i den ene skålen og gul konditorfarge i den andre. Hell rørene hver sin springformen med bakepapir i bunn. Stek ved 175 grader midt i oven i 20-25 minutter. Legg sukkerbrødene på rist med et kjøkkenhåndkle over, så kaken ikke tørker, og avkjøl.

IMG_7894

Skjær av toppene av sukkerbrødene. Del det rosa sukkerbrødet i 2 deler.

Lag 1 porsjon kremost topping – oppskrift HER!

IMG_7895

Legg et lag sukkerbrød på et serveringsfat og dynk med litt appelsinjuice. Fyll med kremost topping. Fortsett å legge ett nytt lag sukkerbrød, og gjenta prosessen med dynking og fyll med kremost topping. Legg tilslutt den siste kakedelen på toppen.

IMG_8871-640x426

Lag 1 porsjon smørkrem, oppskrift HER. Fordel smørkremen likt i 2 ulike skåler. Ha gul konditorfarge i den ene skålen og rosa konditorfarge i den andre. Konditorfargen fra Wilton som jeg bruker er veldig kraftig, men kremen trenger mye konditorfarge for at den skal få sterk nok farge.

IMG_7771

Ha smørkremen i en sprøytepose med en 1M-tipp, halvparten gul og halvparten rosa, som på bildet over. 1M-tippen trenger du for å kunne lage roser. Begynn med å lage en rose i midten og fortsett til hele kaken er dekket. Lag rosene tett inntil hverandre, slik at du ikke ser smørkremen under.

IMG_7923

Oppbevar rosekaken i kjøleskapet, men ta den ut en stund for den skal serveres.

IMG_8040IMG_8231

Stilig å se det rosa og gule, når man skjærer i kaken.

7

Ha en strålende dag! Jeg koser meg på bursdagen min i Paris 🙂

Mange flere rosekaker kommer i kakeboken min, Theas Little Kitchen, som kommer ut nå i august. Ikke lenge til nå, gleder meg sånn til å vise dere! Boken kan forhåndsbestilles i signert utgave HER (gjelder kun til boken lanseres) 🙂

Følg meg gjerne på Facebook og få linker til alle nye oppskrifter og tips, trykk her!

Følg meg på Instagram: @mylittlekitchenthea

Snapchat meg gjerne hva du baker fra bloggen til: mylittlekitchen

– Thea

4 kommentarer

 1. Hei! Kan rosa sukkerbrødet brukes som kakebase for kakepops?

 2. Hei! Denna kako ser veldig god ut. Eg har tenkt å laga den, men uten å farga sukkerbunnen. Derfor lurte eg på om det hadde gått fint at eg ikkje deler opp røra og steiker den i ein form? Og om lag kor mange ekstra minutt trur du at den må steikast i ovnen?

  1. Hei,
   Jeg du kan steke sukkerbrødet i en omgang i en form. Stek i 30-40 minutter 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *