Spiralloff

//Inneholder annonselenker

IMG_8811

Den klassiske spiralloffen er tilbake! Spiralloffen var veldig populær på 70- og 80-tallet og nå er den tilbake for fullt. Loffen er luftig og god med en dekorativ form. Perfekt brød å bake om sommeren til reke og krabbe, eller servere ved siden av supper og salater.

For å lage en flott og dekorativ spiralloff trenger du en spiralloff-form. Deigen skal heve og fylle hele formen under stekning. Formen består av to deler som holdes sammen med en lås under steking. Jeg brukte denne spiralloff-formen fra slikkepott.no.

IMG_8775

Når man lager spiralloff kan det være litt vanskelig å beregne hvor mye deig som må til for at loffen skal fylle formen under steking, samtidig som man ikke må ha for lite deig eller for mye slik at det tyter ut. Jeg måtte prøve meg litt frem, men denne oppskriften fungerte fint i formen.

Denne oppskriften gir 1 spiralloff.

Spiralloff:

Ha hvetemel og salt i en bolle. Rør gjæren ut i lunket vann og bland med melet.

Kna deigen til den er fast og fin. Sett til heving under et kjøkkenhåndkle i 45 minutter.

collage

Legg deigen i spiralloff-formen og ha på lokket. Etterheve brødet i 15 minutter.

IMG_8793

Sett spiralloff-formen på et stekebrett og plasser nederst i ovnen. Stek ved 200 grader i ca. 30 minutter, til brødet er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

IMG_8802IMG_8810

Sjekk ut mine andre oppskrifter på brød HER :-)

– Thea

2 kommentarer

  1. Bjørg Bryn

    spiralloffen ser flott ut – gleder meg til å prøve. Veldig nøyaktig oppskrift.

    1. Så kjekt å høre! Håper spiralloffen faller i smak, Bjørg :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *