Sjokolademuffins med banan

IMG_9031

I går kveld var jeg i det kreative hjørne og bestemte meg for å eksperimentere litt på kjøkkenet. Resultatet ble luftige sjokolademuffins med banan og 70% mørk sjokolade. Bananen er søtningen i muffinsene og gir en god banansmak. Kombinasjonen av banan og sjokolade er også en sikker vinner!

Sjokolademuffins med banan:

12 stk

  • 50 g smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss bakekakao
  • 1 ss bakepulver
  • 2 bananer
  • 100 g mørk sjokolade (70%)
IMG_9000

Smelt smør og tilsett melk. Bland sammen mel, kakao, bakepulver. Ha i melk- og smørblandingen. Bland alt godt sammen.

IMG_9005

Mos bananene og ha i blandingen. Grovhakk mørk sjokolade og ha i røren.

IMG_9006

Fordel røren i muffinsformer, ca. 12 stk. Jeg brukte disse skjønne blå formene med hvite prikker.

Tips! Jeg steker alltid muffins i et muffinsbrett, slik at de ikke flyter utover, eller som jeg kaller det går ut i «spagat». 

IMG_9036

Stek ved 180 grader i 12-15 minutter til muffinsene er gjennomstekte. Avkjøl på rist.

IMG_9029

Saftige sjokolademuffins med banan!

IMG_9018

Klikk gjerne på «LIKER» om du liker oppskriften :-)

– Thea

2 kommentarer

  1. Matelsker

    Du har en så bra blogg, med så fine oppskrifter du er skikkelig talentfull. Jeg elsker denne oppskriften de er så gode:)

    1. Tusen takk! Veldig hyggelig å høre at du liker bloggen og oppskriftene :-)
      Ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *