Valnøtt scones

//reklame

IMG_8750

Da er jeg tilbake i Bergen etter en hyggelig helg i Stavanger på signeringer med kakeboken min Theas Little Kitchen.

I morgen begynner jeg med noe spennende! I hele september skal fire av Norges største matbloggere overta Snapchat-kontoen til ICA. Denne uken er det jeg som tar over ICA sin Snapchat-konto og skal dele mine absolutt favoritter av sunn mat med dere der hver dag. Som dere vet deler jeg mest bakverk og søte saker her på bloggen og jeg vet mange lurer på hva jeg egentlig spiser i hverdagen. Det får du svar på denne uken! Jeg begynner allerede i morgen tidlig med å lage en sunn frokost.

Legg til «ica_norge» på Snap Chat og følg meg lage mine sunne favoritter denne uken.

Du kan lese ICA sin fine artikkel om meg og snap-takeoveren HER 🙂

IMG_6884.JPGIMG_8754

Dagens oppskrift er en superenkel oppskrift på scones. Det geniale med scones er at de ikke trenger å heve, så det er bare å røre sammen og steke. Jeg hadde litt valnøtter og kesam i og det ble veldig godt. De lages enkelt på 1-2-3 til frokost eller lunsj. Server sconsene varme og nystekte. Smaker godt servert med syltetøy, smør eller marmelade.

Valnøtt scones:

6 stk

 • 200 g hvetemel
 • 50 g smør
 • 1 dl havregryn
 • 2 ts bakepulver
 • 1 dl melk
 • 1 egg
 • 2 ss kesam pasjonsfrukt (eller annen yoghurt)
 • 80 g valnøtter, hakket

Sett ovnen på 200 grader.

1

Skjær kjøleskapskaldt smør i terninger og ha det i en bolle med hvetemel. Jeg smuldrer smøret med hendene, men du kan også kjøre deigen i en kjøkkenmaskin. Smuldre smøret inn i deigen eller kjør det til en fast deig i en kjøkkenmaskin.

Tilsett havregryn og bakepulver. Pisk sammen egg og melk, og rør inn i deigen sammen med kesam. Grovhakk valnøtter og bland inn i deigen tilslutt.

Bruk 2 skjeer og lag 6 like store klatter med deig på et stekebrett med bakepapir. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.

IMG_8738IMG_8745

Server sconsene varme og nystekte. Smaker godt servert med syltetøy, smør eller marmelade.

IMG_8754

Klikk gjerne på «LIKER» om du liker oppskriften 🙂

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for oppdatering på nye oppskrifter!

– Thea

2 kommentarer

 1. Jeg brukte Kesam lime og hasselnøtter i stedet (det var det jeg hadde for hånden), og de ble kjempegode. Prøver pasjonsfrukt og valnøtter neste gang. 🙂 Takk for inspirasjon! 🙂

  1. Høres veldig godt ut! Det må prøves 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *