Grove pizzasnurrer

IMG_9261

Disse pizzasnurrene er kjempegode og smakfulle. Jeg brukte litt grovt mel i deigen for å få de litt sunnere. De er fylt med kjøttdeig og tomatsaus og stekt med ost på toppen. Pizzasnurrene smaker like godt kalde som varme. Supre som turmat, matpakke på skolen eller et alternativ til fredagspizzaen,

IMG_9268

Grove pizzasnurrer:

12 stk

  • 25 g gjær
  • 2 1/2 dl kaldt vann
  • 3 ss olje
  • 1 1/2 ts salt
  • hvetemel / pizzamel og grovt mel til passe deig (ca. halvparten av av hver meltype).

Bland gjær, kaldt vann, olje og salt i en bolle. Ha i mel litt etter litt til deigen er passelig. Jeg brukte cirka halvparten av hvert mel, grovt mel og Tipo 0 pizzamel. Deigen skal være myk og ikke klissete. Kna deigen i 5 minutter på et bakebord. Sett deigen i kjøleskapet, mens du lager sausen.

Tomatsaus:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 løk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts sukker

Stek hakket løk og presset hvitløk i olje. Tilsett oregano, basilikum, balsamico eddik og hermetiske tomater. La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Smak sausen til med salt, pepper og sukker.

Fyll: 

  • 400 g karbonadedeig
  • tomatsaus
  • revet hvitost

Kjevle ut deigen. Stek kjøttdeig og bland med tomatsausen. Fordel fyllet jevnt utover deigen. Rull deigen sammen til en pølse og del i ca. 12 like store biter.

IMG_9251

Legg pizzasnurrene på et stekebrett med bakepapir. Strø raspet ost på toppen.

Stek ved 230 grader i cirka 15 minutter.

IMG_9253

Server pizzabollene varme og nystekte. Pizzabollene kan fint fryses.

Så litt reklame: Som du kanskje allerede har fått med deg, har jeg overtatt Snapchat-kontoen til ICA denne uken – les mer om dette her. Legg til “ica_norge” og se video av hvordan jeg lager disse pizzasnurrene (videoene ligger kun ute i 12 timer) :-)

IMG_9267

Klikk på «LIKER» om du liker oppskriften :-)

Ikke glem å like Facebooksiden & følge Instagram-profilen @mylittlekitchenthea for å få tips og oppdateringer på nye oppskrifter!

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *