Krabbesuppe

Hjemme hos meg er krabbe en favoritt, men etter et krabbemåltid er det alltid en del rester igjen – og det kan du bruke til å lage en herlig suppe! Hjemmelaget krabbesuppe smaker kjempegodt og er perfekt å lage om høsten. Server med hvitløk toast.

 



Kraft:

  • 6 krabber
  • 1 stor løk
  • 1 gulrot
  • 2 liter vann

Krabbesuppe:

  • 5 cm ingefær, raspet
  • 1 ss sennep
  • noen dråper sitron
  • 2 hvitløk (kinesisk)
  • 1 ts kardemomme
  • 200 g tomatpure
  • 1/2 beger rømme
  • 1,5 dl matfløte
  • 1,5 dl hvitvin
Selvfanget krabbe!
Begynn med å plukke kjøttet ut av krabbene.

Knus resten av krabbene, skall, klør og innmat – alt! Ha en smørklump i en stor jerngryte og ha alle krabberestene i gryten. La det frese rundt i gryten, ca. 2 minutter.

Tilsett vann og grovhakket gulrot og løk. Kok opp og la kraften stå å småkoke i ca. 45 minutter.

Sil kraften over i en mindre kjele.

Tilsett tomatpuré, sennep, hvitvin og rømme.

Tilsett matfløte.
Ha tilslutt i krabbekjøttet.
Lag hvitløksmør.

Hvitløkstoast:

  • 1 hvitløk
  • 50 g smør
  • 1 ts timian
  • baguette/loffskiver
Skjær baguettene i skiver. Bland sammen smør, hvitløk og timian. Smør hvitløksmør på alle skivene. Legg dem på et stekebrett og rist dem i ovnen i 5 minutter på hver side. 

Server suppen med hvitløk toast.

Klikk gjerne på «LIKER» om du liker oppskriften 🙂
– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *