Eltefrie rundstykker med chiafrø

IMG_8579

Eltefrie rundstykker er en ny favoritt! Jeg liker virkelig tanken om å kunne sette en deig om kvelden og deretter bake ut og servere nystekte rundstykker morgenen etter. Herlig!

Disse rundstykkene er laget med grovt mel og ulike frøtyper. Dette er første gang jeg har testet rundstykker med de populære chiafrøene (kan byttes ut med andre frø).

Jeg malte faktisk frøene i disse fordi mine søsken ikke er så stor fan av hele frø i brød, men du kan fint bake de med hele frø om du ønsker det. Rundstykkene ble veldig populære, og jeg skjønte ikke før etter de var ferdige at jeg burde ha laget dobbel porsjon 🙂

Eltefrie rundstykker:

12 stk

Knus frøene i en morter eller blender. Ha mel, frø og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og rør alt godt sammen. Sett lokk eller legg plastfolie og et kjøkkenhånkle over deigen. La den heve i minst 8 timer, gjerne over natten.

IMG_8545

Neste morgen, varm ovnen til 250 grader og sett et stekebrett inni. Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og vend deigen ut av bollen. Form deigen til en avlang «pølse» og bruk en deigskraper til å dele den opp i cirka 12 stk.

IMG_8546

Legg rundstykkene på et bakepapir med det samme de er delt opp i biter. Deigen er såpass klissete at de lett setter seg fast i underlaget.

Ta ut igjen stekebrettet fra ovnen og dra bakepapiret med rundstykkene oppå det varme brettet. Sett brettet inn igjen i ovnen med rundstykkene og skru ned temperaturen til 225 grader.

Stek i cirka 15 minutter, til rundstykkene er ferdig stekte og fått en gylden farge. Avkjøl på rist. Det er lurt å vente til rundstykkene er avkjølte før man skjærer i de.

IMG_8567

Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig frokost!

Tips! Rundstykkene kan fint fryses ned og tas opp når man får lyst på en god frokost eller trenger matpakke til skole eller jobb. 

IMG_8549

Trykk gjerne på «LIKER» om du likte oppskriften 🙂

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @mylittlekitchenthea.

Du finner meg også på Snapchat: mylittlekitchen

– Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *