Bollekake med friske bringebær

IMG_9069

Jeg elsker gjærbakst! Her om dagen bakte jeg denne herlige bollekaken, fylt med sukker, kanel, vaniljekrem og friske bringebær. Bollekaken ble så luftig, god, saftig og frisk med litt bær i baksten. Veldig fornøyd med resultatet!

IMG_9053

Oppskriften gir 1 bollekake i en 24 cm springform.

Bollekake:

  • 2,5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 ts salt
  • ca. 500 g hvetemel
  • vaniljekrem (hjemmelaget eller kjøpt)
  • sukker
  • kanel
  • friske bringebær
  • sammenvispet egg til pensling

Varm melken til 37 grader. La smøret smelte i den lunkne melken. Det er lurt å skjære smøret i mindre biter, slik at det smelter fortere. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Tilsett salt, sukker og ett sammenpisket egg. Ha i hvetemel og kna til en smidig og jevn deig.

Strø litt mel over deigen og sett den et lunt sted til heving, til den er dobbelt så stor.

Mens deigen hever lager du vaniljekremen:

Vaniljekrem:

  • 5 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 1 vaniljestang
  • 8 eggeplommer
  • 200 g sukker
  • 70 g maisenna

Slik gjør du:

Kok forsiktig opp melk, fløte og frøene fra en vaniljestang på svak varme. Bland eggeplommene, sukker og maisenna i en egen bolle. Spe med den varme blandingen. Hall alt tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til den tykner. Her er det viktig at det røres hele tiden! Varm opp til akkurat 180 grader. Hell blandingen over i bollen igjen og sett bollen i et kar med isvann. Rør i vaniljekremen helt til den er kald. Dette er for å få en fin konsistens.

IMG_9037

Ha deigen på et bakebord med litt mel og kjevl den ut til et stort rektangel. Strø over kanel og sukker. Bruk en slikkepott, smør utover vaniljekremen jevnt utover deigen. Rull deigen sammen til en pølse.

IMG_9040

Legg stykkene i en smurt springform med bakepapir i bunnen. Jeg brukte en 24 cm form. Pensle gjerne med et sammenvispet egg før steking.

Stek ved 200 grader i cirka 20 minutter. Dersom kaken tar farge for fort, legg et bakepapir over, inni ovnen. Avkjøl på rist.

Bollekaken kan fint fryses.

IMG_9061IMG_9077

Klikk på «LIKER» om du liker oppskriften :-)

Følg meg gjerne på:

Facebook HER

Instagram HER

Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

2 kommentarer

  1. Så godt ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *