7 sorter til jul

Tenk nå har vi passert 1. søndag i advent, desember har kommet og det er tid for å begynne og tenke på julebaksten. I ukens «Theas tips» skal jeg tipse om 7 sorter til jul. Jeg har tatt med både noen tradisjonelle og litt utradisjonelle julegodter. Enten du pleier å bake syv eller ett par sorter til jul, håper jeg du får litt inspirasjon til julebaksten. Kanskje det er tid for å prøve noe nytt i år? 🙂

IMG_6533

1) KANDISERTE APPELSINSKIVER MED MØRK SJOKOLADE

Kandiserte appelsiner er kjempegodt og et sunnere alternativ til mye annet julegodt. Disse godbitene er enkle å lage selv hjemme på kjøkkenet. Sukkerlaken gjør at appelsinene får en søtere smak og den mørke sjokoladen er prikken over i-en. Det er nå i desember appelsinene smaker best og duften av appelsin i huset gir ekstra julestemning.

IMG_5463

2) PEPPERNØTTER

Klassiske peppernøtter er enkelt og godt å bake til jul. De smaker litt som pepperkaker, men er formet som runde kaker, toppet med mandler. Disse sprø og smakfulle julekakene er en av jules favoritter og er populære blant både store og små.

IMG_5456

3) MYKE, HJEMMELAGDE KAKEMENN

Dette er min favoritt oppskrift på kakemenn og jeg bruker den hvert år til julebaksten. Kakemennene er tykke og myke julekaker, som kan lages i mange forskjellige figurer. Kjempegode og koselig å bake sammen med familie og venner.

IMG_4916

4) PISTASJMARSIPAN

Jeg pleier alltid å lage hjemmelaget marsipan til jul, men i år har jeg prøvd meg på en ny, litt annerledes og spennende type – pistasjmarsipan. Marsipanen er laget med pistasjnøtter istedenfor mandler – det ble derfor riktignok en skikkelig grønnfarget masse, men den smakte kjempegodt! Pistasjmarsipan med sjokoladetrekk og et dryss havsalt er spennende julegodt å gi bort i gave til jul og å servere gjester i julebesøk.

IMG_8418

5) BERLINERKRANSER

Berlinerkranser er søte, små tradisjonelle julekaker med perlesukker. De har tradisjonelt ofte blitt bakt som en av de syv slagene til jul.

IMG_5165

6) HJEMMEBAKT JULEBRØD

Julebrød eller julekake hører julen til for mange. Denne tradisjonelle julebaksten bakes som oftest med både rosiner og sukat, men den kan også bakes kun med rosiner om du foretrekker det. Nybakt julebrød smaker veldig godt servert med smør, brunost eller geitost.

1

7) HJEMMELAGET MARSIPAN

Marsipan er kjempegodt godteri i julen og perfekt å server i julebesøk og til gjester. Det er overraskende lett å lage selv, det eneste du trenger er mandler, melis og eggehviter. Form marsipanen til ulike figurer, kuler og små pølser og dypp i sjokolade. Du kan for eksempel også lage marsipangrisen til julegrøten selv.

Du finner enda mer inspirasjon og juleoppskrifter HER!

Klikk gjerne på «LIKER» om du liker innlegget 🙂

-Thea

//Theas tips er faste innlegg med baketips som kommer her på bloggen hver onsdag. Klikk HER for å se samlingen over disse innleggene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *