Spiselige julegavetips!

//inneholder annonselenker 

Jeg har fått flere spørsmål om tips til spiselige julegaver, så her kommer noen tips. Spiselige julegaver er veldig fint å gi til personer som «har alt» og perfekt å gi til de som er glad i søtsaker og julekaker. Og hvem er vel ikke det? Det er også koselig å ha med seg en liten gave med noen hjemmelagde godbiter når man går i julebesøk i førjulstiden og i romjulen.

De forskjellige godbitene har ulik holdbarhet og flere bør oppbevares i kjøleskapet. Det beste er å bake julegavene, slik at de er så ferske som mulig når de gis bort, men de fleste kan bakes en god stund før julaften uten problem. Spiselige julegaver er ofte fine å gi bort i cellofanposer, syltetøyglass eller en kakeboks.

IMG_9509-1024x683

SJOKOLADEFLARN

Disse havreflarnene, satt sammen to og to med sjokolade mellom, er uimotståelige! Oppskriften har vært superpopulær her på bloggen. Hjemmelagde sjokoladeflarn blir garantert å finne under juletreet her i huset i år.

12

SJOKOLADESKJEER

Hva med å gi bort hjemmelagde sjokoladeskjeer? Lag sjokoladeskjeene med hvit, mørk eller melkesjokolade. Sjokoladeskjeene smaker veldig godt med kakao eller ved siden av kaffe. De er kjempefine å bruke som dekorasjon på desserter, cupcakes, kaker eller bare spises som de er.

IMG_3966

NON-STOP COOKIES
Non-stop kjeksene er utrolig gode med masse non-stop og perfekte å bake til jul. Oppbevar kjeksene i en tett kakeboks, så holder de seg lenge. De er veldig fine å pakke inn i cellofanposer eller en fin kakeboks og gi bort i julegave.

IMG_5406

PEPPERMYNTE-GODTERI

Peppermynte-godteri dyppet i sjokolade er enkelt julegodt å lage. Smaken minner litt om den velkjente After Eight sjokoladen. Veldig fine å ha på glass eller i cellofanposer å gi bort i gave.

IMG_8791-400x600

JULEKYSS

Julekyss er marengs med sjokolade og marsipan. De er veldig gode, sprøe på utsiden og seige på inni. Ha godbitene i cellofanposer, knytt igjen med et fint bånd og de er supre å gi bort til jul. Marengsen holder seg lenge om den oppbevares tørt i for eksempel en kakeboks.

IMG_4917

PISTASJMARSIPAN

Marsipanen er laget med pistasjnøtter istedenfor mandler – det blir derfor riktignok en skikkelig grønnfarget masse, men den smaker kjempegodt! Pistasjmarsipan med sjokoladetrekk og et dryss havsalt er spennende julegodt å gi bort i gave til jul. Flott å pakke inn i cellofanposer eller syltetøyglass. Disse er sikkert lurt å oppbevare i kjøleskapet inntil de gies bort.

IMG_9465-1024x683

SUKKERKRANSER

Oldemors sukkerkranser er skjønne julekaker å gi bort i gave. Fantastisk gode og sprøe småkaker som er fine å bake til jul. Pakk inn i cellofan eller en liten kakeboks.

41-720x720

HJEMMELAGET FUGLEMAT

Dette er en spiselig julegave for fugler, men det er en fin julegave å gi til for eksempel besteforeldre. Det er veldig lett å lage og fuglematen holder seg lenge, så den kan lages i god tid før julaften! Bland fuglefrø og delphiafett, ha det i pepperkakeformer, ta i en snor og heng ut til småfuglene i desember.

Håper dere likte julegave tipsene!

Klikk gjerne på «LIKER» om du liker tipsene :-)

-Thea

7 kommentarer

 1. Så flink du er! :-) Veldig mange bra julegavetips!

  1. Tusen takk! Glad du liker innlegget :-)

 2. Anonymous

  Hvor mange dager holder makroner uten fyll seg?

  1. Makroner uten fyll holder seg ca. 1 uke i en lufttett boks :-)

 3. Bra oppskrift, Thea!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt oppskriften ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

  1. Tusen takk! Kjempegøy :-)

 4. Det er ikke bare, bare å lage godteri til fuglene. Jeg fulgte en oppskrift til en dyrevernorganisasjon. Moren min så på tv2 (de reklamerte for en annen olje til å holde sammen frøene) og da tok hun hele tiden ned de jeg hang opp…..Og når jeg spurte henne, nei hun hadde ikke gjort det………

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *