Osterundtykker

IMG_0032

I dag vil jeg dele denne enkle oppskriften på hjemmebakte osterundstykker. Rundstykkene er lyse, toppet med ost og grillkrydder for mer smak. Veldig gode og ligner på ostehorn som er en stor hitt her på bloggen! Jeg baker alltid en stor porsjon (som oppskriften under ) og fryser de heller ned, slik at jeg har på lur. Spis med pålegg eller ved siden supper/salater.

Tips! Du kan bytte ut halvparten av hvetemelet med grovt mel om du ønsker grovere rundstykker. 

Osterundstykker:

30 stk

 • 2 liter hvetemel
 • 2 ts salt
 • 4 ss smør
 • 1 pk tørrgjær
 • 8 dl melk
 • hvitost
 • grillkrydder
IMG_5060
Ha mel, salt og tørrgjær i en bolle. Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm opp til 37 grader.
Hell melkeblandingen over det tørre og elt alt sammen til en deig. La deigen heve i 1 time under et kjøkkenhåndkle.

Trill deigen til en lang pølse og del opp i ca. 30 like store biter. Form til runde boller og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og la heve på kjøkkenbenken i 15 minutter.

Ha på en osteskive eller revet ost, og strø over litt grillkrydder på toppen om du ønsker det.

Stek ved 225 grader i ca. 10 minutter til gyldne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.  De kan fint fryses og tas opp når du får lyst på hjemmebakte rundstykker til frokost eller lunsj.
IMG_0032

———————————————

Jeg har forresten byttet kommentarfelt på bloggen til WordPress, så nå skal det være enklere for dere å legge igjen en kommentar, siden dere ikke lengre må lage en egen konto osv. Setter stor pris på din tilbakemelding! Legg gjerne igjen en «test»-kommentar og se om du liker det nye kommentarfeltet :-)

I morgen flyr jeg til Oslo for å gå på Vixen Blog Awards 2015 – gleder meg! Mer kommer på bloggen. Du kan også følge meg via Instagram, Facebook og Snapchat (mylittlekitchen) :-)

-Thea

2 kommentarer

 1. Annette svalebjørg

  De må jeg prøve ut

 2. Ane Bolstad

  Gleder meg til å smake

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *