Brødstenger med ost og dill

3

Denne uken hadde jeg det veldig kjekt og bakte på Snapchat. Tusen takk for alle tilbakemeldingene jeg fikk fra dere som fulgte med. Om du vil følge med på bakevideoer direkte på kjøkkenet kan du legge meg på Snapchat som «mylittlekitchen».

Her kommer oppskriften på brødstengene! De er smakstilsatt med tørket dill og revet hvitost.  De er myke og gode, samtidig som osten gjør de litt sprø. Brødstengene passer godt som tilbehør ved siden av supper og salater, eller bare spises som de er.

Brødstenger:

20 stk

 • 100 g smør
 • 3 dl melk
 • 25 g gjær
 • 1 ts salt
 • 1 egg
 • 500 g hvetemel
 • 1 ss tørket dill
 • 100 g revet hvitost

Smelt smøret i en kjele, tilsett melk og varm til 37 grader. Rør ut gjæren i væsken. Hell alt over i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett salt, egg, dill og revet ost. Bland i hvetemel litt etter litt og elt til en smidig, men ikke for fast deig.

IMG_0147

Dekk til med et kjøkkenhåndkle og hev i 40 minutter på kjøkkenbenken.

1

Strø mel på bakebordet og ha deigen på bordet. Form deigen forsiktig til et rektangel. Langs rektangelet sin korteste side kutter du av 5 cm brede biter. Tvinn pølsene og legg på et stekebrett, dekket med bakepapir.

5

Stek midt i ovnen ved 250 grader i 5-6 minutter. Avkjøl på rist. Brødstengene kan fint fryses.

4

Smakfulle brødstenger er perfekt å server som tilbehør til supper og salater!

IMG_0182

Denne helgen har jeg bakt MASSE! Herlig å finne roen, slappe av og kose seg på kjøkkenet litt. Er så glad i gjærbakst og når jeg først begynner å sette en deig er det lett at det blir flere. Plutselig stod det 5 ulike deiger og hevet seg på kjøkkenbenken hehe. Det er bare å glede seg for alle gjærbakst-elskere der ute 🙂

Ønsker dere alle en fin søndagskveld!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @mylittlekitchenthea.

-Thea

3 kommentarer

 1. Ingen etterheving?

 2. Hei, hvor lang tid tar dette??

  1. Det tar litt over en 1 time med heving og steking 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *