Nutellahorn

Nutella

Lyst på noe godt til helgen? Her om dagen testet jeg ut NUTELLAHORN!!

Ja, du leste riktig! Luftige horn fylt med herlig Nutella. Jeg sier bare nam nam og her er oppskriften 🙂

Nutellahorn:

24 stk

  • 2 dl helmelk
  • 50 g gjær
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 dl seterrømme
  • 100 g smør
  • ca. 500 g hvetemel
  • Nutella eller annet sjokoladepålegg
  • egg til pensling
IMG_0231

Varm melken til 37 grader, hell over i en bakebolle og rør ut gjæren i melken. Tilsett egg, salt, sukker og rømme. Smuldre smøret i hvetemelet, og tilsett melet litt etter litt i væsken. Elt til en smidig, men ikke for fast deig.

nutella

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve på kjøkkenbenken i 30 minutter.

12

Strø litt mel på et bakebord og ha deigen på bordet. Kjevle ut to avlange eller runde leiver. Skjær ut cirka 24 trekanter. Bruk en kniv og smør et lag med Nutella på alle trekantene. Rull sammen fra den bredeste enden og bøy hornene i fasong, slik at endene peker mot hverandre.

nutella

Legg på et stekebrett dekket med bakepapir. Etterhev i 20 minutter og pensle med et sammenvispet egg før steking.

Stek midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Hornene kan fint fryses.

nutella

Mmmm! Horn med nutella er bare nydelig godt!

nutella

Ønsker dere en fin kveld!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @mylittlekitchenthea.

-Thea

4 kommentarer

  1. Nuttella må være noe av det beste jeg vet! Og innbakt i et horn må jo dette være den ultimate helgefrokosten 😀

    1. Det har du helt rett i 🙂

  2. Kan jeg bruke lettmelk istedet for helmelk?

    1. Ja, det går fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *