Kanelhorn

Dagens fristelse er luftige horn fylt med kanelfyll og toppet med kanel og perlesukker. Fine dessert-horn å bake når du får gjester eller bare får lyst på noe ekstra godt. Nybakte horn er også supre å fryse ned, da de holder seg som nybakte til du varmer de opp igjen.

IMG_0358

Kanelhorn:

24 stk

 • 2 dl helmelk
 • 50 g gjær
 • 1 egg
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker
 • 1 dl seterrømme
 • 100 g smør
 • ca. 500 g hvetemel
 • egg til pensling
 • perlesukker og kanel til toppen

Fyll:

 • 50 g mykt smør
 • 50 g sukker
 • 1/2 ss kanel
IMG_0231

Varm melken til 37 grader, hell over i en bakebolle og rør ut gjæren i melken. Tilsett egg, salt, sukker og rømme. Smuldre smøret i hvetemelet, og tilsett melet litt etter litt i væsken. Elt til en smidig, men ikke for fast deig.

IMG_0237

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og la den heve på kjøkkenbenken i 30 minutter.

Mens deigen hever lager du fyllet. Ha mykt smør, sukker og kanel i en skål. Bland alt godt sammen.

3

Strø litt mel på et bakebord og ha deigen på bordet. Kjevle ut to avlange eller runde leiver. Skjær ut cirka 24 trekanter. Bruk en kniv og smør et lag med kanelmassen på hver trekant. Rull sammen fra den bredeste enden og bøy hornene i fasong, slik at endene peker mot hverandre. Legg på et stekebrett dekket med bakepapir. Etterhev i 20 minutter og pensle med et sammenvispet egg før steking.

IMG_0271

Strø over litt kanel og perlesukker.

Stek midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Hornene kan fint fryses.

IMG_0349IMG_0351

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @mylittlekitchenthea for oppskrifter og inspirasjon hver dag 🙂

Ha en fin søndag!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *