Eltefrie chiafrørundstykker

Mine nye favoritter!! De er eltefrie, superenkle å lage og bare så utrolig gode! Siden jeg testet meg frem til denne oppskriften for første gang, har den blitt laget flere ganger for å si det sånn, før oppskriften rakk å bli lagt ut her på bloggen. Det er så luftige og gode!

Jeg rører sammen ingrediensene om kvelden, lar deigen stå å heve over natten og så steker jeg rundstykkene om morgenen. Disse har nå blitt en fast matpakke på skolen den siste tiden. Heldigvis bakte jeg en dobbelporsjon med disse herlighetene denne uken, så har et godt lager i fryseren. Men det varer nok ikke så lenge…

Ja, jeg er virkelig veldig begeistret over denne oppskriften haha! Anbefales 🙂

IMG_0199

Jeg brukte chiafrø i denne oppskriften og de frøene er supre å bake med. Du finner chiafrø her!

Det er selvfølgelig også mulig å bake rundstykkene med for eksempel linfrø eller solsikkefrø.

Chiafrørundstykker:

10 stk

  • 250 g hvetemel
  • 250 g hvetemel med fullkorn
  • 60 g chiafrø
  • 1 ts tørrgjær
  • 5 dl kaldt vann

Ha begge meltypene, chiafrø og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og rør alt godt sammen. Sett lokk eller legg plastfolie og et kjøkkenhånkle over deigen. La den heve i minst 8 timer, gjerne over natten.

IMG_0186

Neste morgen, varm ovnen til 250 grader og sett et stekebrett inni. Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og vend deigen ut av bollen. Form deigen til en avlang “pølse” og bruk en deigskraper til å dele den opp i cirka 10 stk.

IMG_0188

Legg rundstykkene på et bakepapir med det samme de er delt opp i biter. Deigen er såpass klissete at de lett setter seg fast i underlaget.

Ta ut igjen stekebrettet fra ovnen og dra bakepapiret med rundstykkene oppå det varme brettet. Sett brettet inn igjen i ovnen med rundstykkene og skru ned temperaturen til 225 grader.

IMG_0189

Stek i cirka 15 minutter, til rundstykkene er ferdig stekte og fått en gylden farge. Avkjøl på rist. Det er lurt å vente til rundstykkene er avkjølte før man skjærer i de.

IMG_0202

Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig frokost!

Tips! Rundstykkene kan fint fryses ned og tas opp når man får lyst på en god frokost eller trenger matpakke til skole eller jobb. 

IMG_0209
Se så luftige!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @mylittlekitchenthea.

Du finner meg også på Snapchat: mylittlekitchen

– Thea

6 kommentarer

  1. De ser kjempe gode ut! Lar du deigen stå i romtemperatur eller i kjøleskap over natten?

    1. Takk! Jeg lar de stå å heve i en bolle med lokk på kjøkkenbenken over natten 🙂

  2. Dobbler du gjæra og..?

    1. Jeg pleier gjerne å tilsette 2 ts tørrgjær når jeg dobler oppskriften 🙂

  3. Irmelin

    Har du prøvd med glutenfritt mel før?

    1. Nei dessverre, men godt mulig det fungerer fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *