Gurkemeie- og karvekringler

I dag deler jeg oppskriften på ny og spennende gjærbakst! Kringlene er bakt med gurkemeie og karve. Gurkemeien gir mest farge på deigen. Karve har en ganske spesiell smak, men det er godt når en blir vant til smaken. Disse falt i smak hos de voksne, men ble litt for spesielt for barna haha. Jeg elsker å bake gjærbakst og synes det er spennende å prøve ut litt nye smaker og kombinasjoner. Her er ihvertfall oppskriften for de som ønsker å teste ut oppskriften.

IMG_0284

Oppskriften gir cirka 20 kringler og kan fint fryses.

Gurkemeie- og karvekringler:

20 stk

  • 100 g smør
  • 3 dl melk
  • 25 g gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 egg
  • 1 ss karve
  • 1 ts gurkemeie
  • ca. 500 g hvetemel
  • egg til pensling

Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 grader. Hell væsken over i en bakebolle og rør ut gjæren. Tilsett salt, sukker, egg, gurkemeie og halvparten av karven. Tilsett melet litt etter litt. Elt til deigen er smidig, men ikke for fast.

IMG_0230

Sett deigen til heving på kjøkkenbenken under et kjøkkenhåndkle i 40 minutter.

1

Strø bakebordet med litt hvetemel og ha deigen på bakebordet. Form til en pølse og bruk en deigskraper eller kniv til å dele deigen i 20 like store biter. Form til runde boller. Rull deretter bollene til lang, tynne pølser og form til kringler. Legg kringlene på et stekebrett med bakepapir.

IMG_0250

Etterhev under kjøkkenhåndkle i 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg og dryss over resten av karven.

Stek midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Kringlene kan fint fryses.

IMG_0286IMG_0283

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @mylittlekitchenthea.

God søndag alle sammen 🙂

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *