#Roma

Da er jeg vel hjemme i Bergen igjen etter en fantastisk helg i Roma. Jeg besøkte venninnen min som studerer i Roma for semesteret. Hun bor i gamlebyen, like ved Vatikanet, med andre ord midt i smørøyet.

Roma er virkelig en nydelig by! Det er så utrolig mye å se her, med storslåtte bygninger og antikke ruiner rundt hvert gatehjørne. Masse koselige smågater, piazza, skulpturer og fontener. Det har blitt masse sightseeing; vi har blant annet vært på omvisning i Vatikanet, sett Trevifontenen, Colosseum, Spansketrappene, Villa Borghese parken og Piazza del Popolo.

Dette var min første tur til Roma og merker det er lett å gå seg vill her. Vi endte opp med å gå i sirkler flere ganger haha. Fordelen er jo at vi får se mye av Roma og finner nye, fine steder, når vi trasker rundt og ikke aner hvor vi er.

Jeg har fått så mange tips om ulike gelato-steder jeg måtte gå. Vi var på et gelato-sted like ved der vi bodde. Utrolig godt! Videre har det gått mest i pizza og pasta – må jo spise herlig italiensk mat når jeg er i Italia. Jeg fikk heldigvis tatt turen innom Eataly, som er en fantastisk sted å handle god italiensk mat – pasta, pesto, parmesan, skinke og utrolig gode biscotti.

Her er bildedryss fra fantastiske Roma:

romaroma3

Tusen takk for alle Roma-tipsene jeg har fått av dere!

Klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *