Iskaffe med kaffeisbiter

I dag skal jeg tipse dere om hvordan jeg lager min favoritt iskaffe! Jeg er ikke et kaffe-menneske i det hele tatt – klarer ikke drikke svart kaffe. Men iskaffe, det er godt det! For noen uker siden viste jeg hvordan jeg lager min favoritt iskaffe på Snapchat (mylittlekitchen) og siden da virker det som flere har blitt hektet. Nesten daglig får jeg Snaps fra følgere som lager iskaffen. Den er enkel å lage og smaker veldig godt :-)

Denne oppskriften gir cirka 2 isbitposer med kaffeisbiter og må forberedes i forveien før du faktisk kan lage et glass iskaffe. Når du først har laget kaffeisbitene har du derimot nok til mange glass. Denne metoden sikrer ihvertfall helt kald iskaffe på en varm sommerdag.

IMG_1300

Du trenger:

 • 5 dl ferdig trukket svart kaffe
 • 1-2 ss bakekakao/annet kakaopulver (kan sløyfes)
 • 1-2 ts sukker (kan sløyfes)
 • 2 isbitposer
 • en fryser tilgjengelig
 • melk

Fremgangsmåte:

 1. Trakt eller press cirka 5 dl svart kaffe. Hell over i en skål eller litermål som tåler varme.
 2. Rør inn sukker og kakaopulver i kaffen etter smak, mens den enda er varm. Liker du søtere kaffe tilsetter du sukker deretter og liker du litt sjokoladesmak på iskaffen tilsetter du kakaopulver deretter. Du kan droppe begge deler og lage iskaffen med ren svart kaffe om du ønsker det.
 3. La blandingen avkjøle seg på kjøkkenbenken.
 4. Når væsken er lunken, hell over i isbitposer. Her er det lurt å ha væsken i en mugge, litermål eller lignende med tut, slik at det blir enklere å helle oppi isbitposene.
 5. Når isbitposene er fylt, legg de i fryseren til de er frosne.
 6. Servering: ha kaffeisbiter i et glass og hell over kald melk. Jo flere isbiter du tar, jo mer kaffesmak. Jeg bruker 4-5 kaffeisbiter i ett glass. Kaffeisbitene smelter etterhvert og gir kaffesmak. Du kan gjerne la glasset stå i et par minutter med isbitene før du drikker iskaffen.
IMG_1290
Slik ser isbitposen ut når kaffen er frossen og vi er klar til å lage iskaffen.
IMG_1302
Kaffeisbitene i glass med melk
IMG_1307
Herlig iskaffe med kaffeisbiter er servert

Ønsker dere alle en fin dag og fortsatt god sommer :-)

-Thea

2 kommentarer

 1. Dette er bare helt genialt på sommeren:) Ihvertfall for kaffeelskere som meg!

  1. Absolutt! Jeg er helt hektet på denne :-)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *