Brownies med bær

I går var jeg på innflytningsfest til et vennepar i deres nye leilighet i Bergen. I den anledning bakte jeg en brownies med sjokoladekrem og friske bær. En nydelig kake som er superenkel å lage, enkel å ta med seg i besøk og utrolig fristende på kakebordet. Brownies er en type kake som nærmest aldri slår feil – jeg er selv stor fan. For å gjøre det lille ekstra lagde jeg en sjokoladekrem med kremost i og noen friske bær på toppen. Sjokolade og friske bær er også en sikker kombinasjon.

IMG_1481

Kaken er laget i en 24×24 cm form og gir cirka 16 porsjonstykker. Denne typen firkantede former som jeg har, synes jeg er supre å bruke til brownies.

Brownies:

  • 150 g smør
  • 200 g mørk sjokolade (Dronning sjokolade)
  • 3 dl sukker
  • 3 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Sjokoladekrem & topping:

  • 40 g smør
  • 40 g kremost
  • 15 g kakaopulver
  • 100 g melis
  • 1 ss melk
  • blåbær
  • kiwi
  • bringebær

Varm ovnen til 160 grader.

IMG_1465

Smelt sjokolade og smør over vannbad. Tilsett sukker og rør inn eggene. Bland i hvetemel og bakepulver.

IMG_1467

Ha bakepapir i formen og hell røren i formen. Stek ved 160 grader i 20-25 minutter.

IMG_1472

Mens kaken avkjøles i formen, lager du sjokoladekremen.

Slik lages sjokoladekremen: Ha mykt smør og kremost i en mikserbolle og kjør til godt blandet. Tilsett kakaopulver og rør inn. Ha i melis litt etter litt mens mikseren går. Kjør maskinen på høy hastighet og tilsett melken.

IMG_1482

Fordel sjokoladekremen utover kaken i formen og pynt gjerne med friske bær på toppen. Jeg brukte kiwi, blåbær og bringebær denne gangen. Jordbær, banan, mango og druer er eksempler på annen frukt og bær kan også brukes.

IMG_1480

Dette er en rask og enkel kake som er super å lage til vennekvelder!

Ønsker dere alle en fin kveld! Følg meg gjerne på Snapchat og bli med på kjøkkenet når jeg baker i sommer. Jeg heter «mylittlekitchen» der :-)

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *