Sunnere sjokoladekjeks

Jeg og min bloggkollega, Maria fra matbloggen Marias salt & søtt, har gitt hverandre en utfordring der vi begge skulle bake noe fra hverandres blogg og deretter legge oppskriften ut på egen blogg. Hun er så flink og har veldig mange fristende oppskrifter på bloggen sin, så det var utfordrende å velge kun én oppskrift å teste ut. Jeg aner ikke hva hun har valgt å bake fra min blogg, og hun vet ikke at jeg tilslutt fant frem til oppskriften på hennes supergode sjokoladekjeks!

IMG_1775

Men dette er ikke vanlige sjokoladekjeks som kun består av smør og sukker. Disse er faktisk en sunnere variant, laget med havregryn og grovere mel. Kjeksene ble kjempegode og smakfulle – med god sjokoladesmak!

Oppskriften er fra Marias salt & søtt og gir cirka 18 stk store sjokoladekjeks.

Sunnere sjokoladekjeks:

 • 100 g smør, romtemperert
 • 50 g sukker
 • 50 g lyst brunt sukker
 • 2 ts vaniljeekstrakt
 • 1 egg
 • 30 g kakao
 • 75 g grovt sammalt hvetemel
 • 75 g havregryn
 • 1/2 ts natron
 • 150 g hakket mørk sjokolade

Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme eller vamluft

Ha mykt smør i en bolle sammen men sukker og lyst brunt sukker. Miks dette i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser til det er lyst og luftig. Du kan selvsagt gjøre dette for hånd, men det tar litt tid og krever litt muskelkraft.

Tilsett vanilje og egg, miks til alt er godt blandet. Rør inn kakao, grovt sammalt hvetemel, havregryn og natron, og til slutt den hakkede sjokoladen.

IMG_1732

Lag kuler av deigen og legg på stekebrett med bakepapir. Husk å ha avstand mellom hver kuler, da de utvider seg i ovnen. Jeg hadde 9 stk på hver brett.

IMG_1735

Stek ved 180 grader i cirka 12-14 minutter. Hvis du bruker varmluft kan du steke begge brettene samtidig. La kjeksene avkjøles på brettet i noen minutter før du legger dem over på en rist til videre avkjøling.

IMG_1765

Disse holder seg fint noen dager i en pose eller tett boks, men de kan like gjerne fryses – de tiner på noen få minutter.

IMG_1778

Mmm, nydelig oppskrift på sunnere sjokoladekjeks fra Maria! Husk å sjekke ut bloggen hennes Marias salt & søtt 🙂

-Thea

4 kommentarer

 1. Sigrid Steines Norby

  Så fint matblogg du har!:)<3 Jeg går på resturant og matfag på Etterstad vgs som er i Oslo. Jeg elsker å lage mat så mye:) Har tenkt til å lage sunn skjokkolade kjekks en gang når jeg er hjemme og har den på matpakken. Sjokkolade kjekksen så godt ut<3 Jeg går på kokkelinje på resturant og matfag:) Elsker matbloggen din så mye<3

  1. Tusen takk Sigrid 🙂
   Så kjekt at høre at du også er glad i å lage mat og bake. Lykke til videre på kokkelinjen, der lærer du sikkert masse spennende 🙂

 2. Sigrid Steinnes Norby

  Tusen takk! I dag har jeg laget sunnere skjokolade kjeks Og jeg syns den er kjempegod når jeg smakte den for første gang Jeg legger også ut mat bilde på Instagram og my storie På Instagram heter jeg Sigrid1312 Ha en fin kveld videre!

  1. Så kjekt å høre at kjeksene falt i smak 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *