Eltefrie solsikke-rundstykker

Superenkle og gode rundstykker til frokost! Disse er eltefrie og bakt med solsikkekjerner. Jeg rører sammen ingrediensene om kvelden, lar deigen stå å heve over natten og så steker jeg rundstykkene om morgenen. Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig frokost!

IMG_1361

Eltefrie solsikke-rundstykker:

24 stk

  • 250 g hvetemel
  • 250 g hvetemel med fullkorn
  • 60 g solsikkekjerner
  • 1 ts tørrgjær
  • 5 dl kaldt vann

Ha begge meltypene, solsikkefrø og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og rør alt godt sammen. Sett lokk eller legg plastfolie og et kjøkkenhånkle over deigen. La den heve i minst 8 timer, gjerne over natten.

IMG_1345

Neste morgen, varm ovnen til 250 grader og smør et muffinsbrett med litt formfett. Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og vend deigen ut av bollen.

IMG_1348

Del opp i cirka 24 like store biter og legg bitene i muffinsbrettet. De kan også stekes på et stekebrett dekket med bakepapir om du ønsker det.

IMG_1351

Skru varmen ned til 225 grader og sett muffinsbrettet inni. Stek i cirka 15 minutter, til rundstykkene er ferdig stekte og fått en gylden farge. Avkjøl på rist. Det er lurt å vente til rundstykkene er avkjølte før man skjærer i de.

Tips! Jeg pleier å lage dobbel porsjon. Rundstykkene kan fint fryses ned og tas opp når man får lyst på en god frokost eller trenger matpakke til skole eller jobb. 

IMG_1360
Disse rundstykkene hever mens du sover og stekes til frokost

Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig frokost!

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram @mylittlekitchenthea.

Du finner meg også på Snapchat: mylittlekitchen

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *