Ukens fristelser #7

Hei, alle sammen! Jeg befinner meg i London denne uken. Det er så herlig å høre britisk rundt seg hele tiden og farte rundt og oppleve nye ting i min favoritt-storby. London er vel den byen jeg har besøk flest ganger i mitt liv, og det fordi jeg har både familie og venner der. Veldig koselig å være tilbake på familietur denne gangen.

Men selv om jeg farter rundt i London i dag, må vi ikke glemme ukens faste spalte. Her er ukens oppskrifter, alt fra tips til lunsj, middag og noe søtt og godt. Denne gangen har jeg tatt med noen britiske favoritter til ukens mat-inspirasjon. Det er alltid gøy og spennende å teste ut nye ting. Crumpets og Engelsk muffins var noen av de herlige britiske klassiskerne som jeg «oppdaget» da jeg bodde i Cardiff. Begge deler måtte jeg selvfølgelig teste å bake selv – nedenfor får du oppskriftene :-)

110

CRUMPETS

Crumpets spises over hele Storbritannia og det vanlige der er å kjøpe crumpets på matbutikken og så varme de i toasteren. Det hjemmebakte er som oftest best og det samme gjelder crumpets etter min mening. Crumpets er overraskende lett å lage og smakte kjempegodt helt ferske, rett fra stekepannen. Det er mest vanlig å spise de med smør og den litt «svampete» konsistensen gjør at smøret blir trukket inni crumpeten. Server med smør og syltetøy til frokost, gjerne også sammen med en kopp te.

IMG_2583

ENGLISH MUFFINS

English muffins er ikke helt som det vi kjenner som muffins. Disse er bakt med gjær og spises faktisk til frokost. Tenk det, MUFFINS til FROKOST!! Det er jo ikke egentlig muffins da, men ligner mer på lyse rundstykker. Serveres nystekte med smør, syltetøy og en kopp te. De neste dagene er de supre å skjære i to og varme i toasteren.

IMG_8299

HAVREKNEKK

Super snacks når du får lyst på noe godt. Det er også veldig godt som frokostblandig med vaniljekesam eller yoghurt.

IMG_1556

FINNBIFF MED BACON OG POTETMOS

En fantastisk god høstrett, fylt med gode smaker! Finnbiff er en av mine store favorittmiddager om høsten. Den er super å lage til på fjellhytten eller hjemme en kald høstkveld. Finnbiff går egentlig veldig raskt å lage og er en fin rett å servere til mange personer. Server med hjemmelaget potetmos og tyttebærsyltetøy!

IMG_7147

PASTASALAT MED EGG OG BACON

En pastasalat slår aldri feil til en god lunsj eller middag. Server gjerne med hjemmelaget focaccia brød ved siden av.

IMG_7858

FOCACCIA 

Focaccia er et italiensk brød som ofte serveres ved siden av supper og salater. Brødet har en sprø skorpe av olivenolje og havsalt. Denne gangen laget jeg en helt klassisk variant kun med havsalt, men for en mer spennende kan du ha på skiver av oliven, løk, tomat og drysse med krydder på toppen.

IMG_7937

WALISISKE PANNEKAKER

Luftige og gode walisiske pannekaker, på walisik kalt Crempog. De ligner veldig på norske lapper eller sveler. Tradisjonelt ble pannekakene laget til bursdagsfeiringer og servert i en stabel med smør. Server med sukker, syltetøy eller smør.

Ønsker dere alle en fin start på en ny uke og håper dere ble inspirert til å prøve noe nytt!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *