Britiske scones

For en liten stund siden var jeg en tur til England. Når jeg reiser synes jeg det er så kjekt å utforske den lokale maten og bakverkene. Nå har jo jeg bodd i Storbritannia og er godt kjent med britisk matkultur, men jeg har ikke delt så mange britiske oppskrifter med dere hittil. De du allerede finner på bloggen er crumpets, English muffins , walisiske pannekaker og Welsh cakes.

IMG_1373

I dag deler jeg oppskriften på tradisjonelle britiske scones bakt med rosiner. Det fine med scones er at de er enkle og raske å lage, da de ikke trenger å heve. I England er scones populært. Scones selges på de fleste kaféer og serveres blant annet som en del av «cream tea». Typiske britiske scones er ofte bakt med rosiner og serveres tradisjonelt med «clotted cream» og syltetøy. «Clotted cream» er en tykk krem som lages på en spesiell måte. Jeg fikk ikke laget det denne gangen, så det ble sconesene servert med syltetøy istedenfor.

IMG_1384
Britiske scones med syltetøy

Scones med rosiner:

8 stk

 • 250 g hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • en klype salt
 • 50 g sukker
 • 50 g smør
 • 1 egg
 • 1 dl helmelk
 • 60 g rosiner

Utstyr:

 • 6 cm utstikker eller glass

Sett ovnen på 220 grader.

IMG_1364

Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. Smuldre smøret inn i hvetemel-blandingen.

IMG_1366

Visp sammen egg og melk. Tilsett væsken i den tørre blandingen og bland godt sammen. Ha tilslutt i rosinene.

IMG_1368

Ha deigen på et bakebord med litt hvetemel, kna den litt sammen og trykk den ut med hendene til den er cirka 3 cm tykk. Ha mel på hendene, slik at det ikke blir klissete. Trykk ut scones ved hjelp av en rund cirka 6 cm utstikker eller et glass i samme størrelse.

Når du har trykket ut deigen i første omgang, ta deigrestene sammen og trykk den ut igjen.

IMG_1369


Legg scones på et stekebrett med bakepapir. Pensle gjerne med sammenvispet egg før steking. Stek ved 220 grader i 10-12 minutter.


IMG_1376

Når de er ferdigstekt, ha på en rist og la de avkjøle seg litt. Sconesene smaker aller best mens de fremdeles er litt varme.

IMG_1381

Server gjerne sconesene med syltetøy og smør. Om du vil kjøre en helt typisk, britisk stil kan du servere sconesene med «clotted cream» og syltetøy . Og for all del må vi ikke glemme en kopp te til det hele – helst en hel tekanne per person 🙂

IMG_1387

God lørdag alle sammen!

-Thea

2 kommentarer

 1. Det ble veldig klissete

  1. Dersom deigen blir for klissete til å kunne jobbe med og trykke ut scones, tilsetter du mer mel til passe deig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *