Mumie-cake pops

Lag stilige mumie-cake pops til Halloween!

Cake popsene er laget av sjokoladekake, dyppet i hvit candy melts og pyntet med fondant. Enkle å lage og dekorative å servere til Halloween!

Sjokolade cake pops:
25 stk

Lag en halv sjokoladekake og avkjøl.
OBS! Jeg halverte sjokoladekake oppskriften! Oppskrift på sjokoladekake finner du her! 
Sjokoladekrem:
  • 75 g smør, romtemperert
  • 3 ss kakao
  • 200 g melis
  • 150 g kremost naturell (philadelphia ost)

1) Pisk smør, kremost og melis sammen.
2) Ha i kakaopulver.
3) Pisk alt godt sammen til en luftig krem.

IMG_4114

Smuldre sjokoladekaken i småbiter. Ha i sjokoladekrem. Bland sammen til en passe tykk deig, så er lett å forme til kuler. Form deigen til små kuler. Stikk en pinne i hver kule (ikke helt igjennom). Sett kulene i fryseren i ca. 30 minutter.

IMG_4165

Smelt candy melts i mikroen etter anvisning på pakken. Ta kulene ut av fryseren. Dypp en og en i sjokoladen og la sjokoladen renne litt av. Det er viktig at kulene står når de tørker. Om du ikke har en cake pops stand som jeg har, kan du bruke et stort glass eller en vase med hvetemel oppi. Da vil cake popsene stå fint.

Når alle er trukket med sjokolade og den har stivnet er de klare til å pyntes. Kjevle ut hvit fondant og skjær i strimler.  For å kjevle ut bruker jeg en fondant-rulle og litt melis, slik at den ikke setter seg fast. Pass på å ikke la fondanten ligge ute for lenge før den brukes, for den tørker i luften.

Snurr fondant-strimlene rundt cake popsene, gjerne oppå hverandre og litt tilfeldig rundt, slik at det minner om en mumie. Jeg brukte sølvkuler og grønne sukkerperler til øyne. Fest øyne med en gang, når fondanten er myk, for da henger de fast. Bruk eventuelt en liten bit fondant til å feste hvert øye.

Da er det klar til å serveres! Oppbevar i kjøleskapet.

Serverings tips! Bruk et enkelt eggebrett/eggekartong til å servere cake popsene til Halloween. Det er jo Halloween, så det skal helst være litt edderkopper og sånt rundt på bordet 😉

 Klikk på «LIKER» om du liker cake popsene 🙂 

Mer Halloween inspirasjon? Klikk deg gjerne inn HER for mer inspirasjon til stilig bakst 🙂

Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *