Herlig brød bakt i jerngryte!
Har du prøvd å bake brød i gryte? Det blir så godt med sprø skorpe – akkurat slik som jeg liker det. Brødet er også eltefritt og så enkelt å lage; bare rør sammen ingrediensene dagen før og stek i jerngryten neste dag.
Her er det bare å finne frem bakebollen og jerngryten å sette i gang!

Denne oppskriften gir ett stort grytebrød. Jeg brukte en 28 cm jerngryte.
Eltefritt grytebrød:
- 500 g hvetemel
- 500 g hvetemel med fullkorn
- 120 g chiafrø
- 1 ts tørrgjær
- 1,5 ts salt
- 10 dl kaldt vann
Ha begge meltypene, chiafrø, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett vann og rør alt godt sammen. Sett lokk eller legg plastfolie og et kjøkkenhånkle over deigen. La den heve i minst 8 timer, gjerne over natten.

Neste morgen, sett gryten på nederste rille i oven og sett den på 250 grader. Når gryten er varm smører du den med smør og strør hvetemel i bunnen. Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og vend deigen ut av bollen.
Hell deigen fra bollen ned i gryten. Stek brødet først med lokket på gryten i 45 minutter, deretter tar du av lokket og steker brødet uten lokk i ca. 20 minutter. Dette gir brødet en sprø og god skorpe.

La brødet hvile i gryten i minst 30 minutter før det tas ut av gryten. Skjær rundt kanten og forhåpentligvis løsner brødet lett.

La brødet avkjøle seg litt, før du skjærer i det. Brødet kan fint fryses ned, men da vil ikke skorpen være like sprø, når det tines igjen.

Håper dere alle har fått en fin start på det nye året. Sjekk de 10 mest populære oppskriftene her på My Little Kitchen i 2016 her!
-Thea
Skal prøves! :) bruker du ikke salt??
Så kjekt! Du kan tilsette 1 ts salt om du ønsker :-)
Hei! Kan jeg bruke f. eks. solsikkefrø istede for chiafrø? Lik mengde isåfall? Mvh Cecilie
Ja, det kan du absolutt! Bruk frøene du har i skuffen eller liker best :-)
Lik mengde passer fint. Kos deg med bakingen :-)