Honningboller

I går testet jeg noe nytt. Jeg bakte hveteboller med honning, istedenfor hvitt sukker. Det ble så vellykket! Resultatet ble luftige og passe søte hveteboller med litt honningsmak. Jeg ble ihvertfall så begeistret for denne oppskriften, at jeg ville dele den med dere med det samme!

Her er oppskriften på herlige honningboller 🙂

IMG_2683

Honningboller:

9 stk

  • 50 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 25 g gjær
  • 80 g honning
  • 1/2 ts kardemomme
  • 4-5 dl hvetemel

Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm til 37 grader og rør ut gjæren. Ha honning og kardemomme i en bakebolle og hell væsken over. Rør sammen til honningen smelter inn i væsken. Jeg brukte ekte honning på boks fra vanlig matbutikk.

Ha i melet litt etter litt og elt alt sammen til en deig. Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd til den er jevn og smidig.

IMG_2648

Sett deigen til heving og la den heve i cirka 1 time.

IMG_2661

Trill deigen til en lang pølse. Del pølsen i cirka 9 like store deler og trill til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Sett bollene til heving under ett kjøkkenhåndkle og pensle dem med sammenvispet egg før steking.

IMG_2673

Stek dem ved 200 grader midt i ovnen i 10-15 minutter. Avkjøl bollene på rist. Bollene kan fint fryses.

IMG_2675
IMG_2690
Luftige honningboller!

God helg alle sammen!

-Thea

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *