Bakevideo: Eltefrie rundstykker

Jeg har startet egen Youtube-kanal, hvor jeg deler bakevideoer. I dag skal jeg vise dere hvordan jeg lager mine absolutt favorittrundstykker! De er eltefrie, superenkle å lage og bare så utrolig gode. Jeg rører sammen ingrediensene om kvelden, lar deigen stå å heve over natten og så steker jeg rundstykkene om morgenen. Disse har nå blitt en fast matpakke på skolen.

Se videoen og oppskriften under for å se hvordan jeg lager de* 🙂

*Endring: Jeg har etter en del prøving begynt å steke disse runstykkene på høyere varme, 250 grader i ca. 20 minutter. Det gir ekstra sprø skorpe og godt resultat.

Eltefrie rundstykker:

 • 500 g hvetemel
 • 500 g sammalt rug grovmalt
 • 1 ts tørrgjær
 • 50 g solsikkerkjerner
 • 50 g gresskarkjerner
 • 50 g linfrø
 • 10 dl kaldt vann

Utstyr:

Slik gjør du:

Ha begge meltypene, alle frøene og tørrgjær i en bolle. Tilsett kaldt vann og rør alt godt sammen. Sett lokk eller legg plastfolie og et kjøkkenhånkle over deigen. La den heve i minst 8 timer, gjerne over natten i romtemperatur.

Neste morgen, varm ovnen til 250 grader. Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og vend deigen ut av bollen. Bruk en deigskraper og vend deigen litt i hvetemelet. Del deigen opp i cirka 20 biter ved hjelp av deigskraperen. Legg rundstykkene på et bakepapir med det samme de er delt opp i biter. Deigen er såpass klissete at de lett setter seg fast i underlaget.

Stek i ca. 20 minutter, til rundstykkene er ferdig stekte og fått en gylden farge. Avkjøl på rist. Det er lurt å vente til rundstykkene er avkjølte før man skjærer i de.

Server rundstykkene med godt pålegg og du har en herlig frokost!

Tips! Rundstykkene kan fint fryses ned og tas opp når man får lyst på en god frokost eller trenger matpakke til skole eller jobb. 

image1
Herlige eltefrie rundstykker!
Skjermbilde 2017-01-23 kl

Husk å abonnere på Youtube kanalen min HER, for å få med deg flere av mine bakevideoer 🙂

Det er selvfølgelig helt gratis å abonnere, det eneste du trenger er å ha en brukerprofil på Youtube. Da vil du få varsel når jeg legger ut en ny bakevideo 🙂

Tusen takk til Erik, som har filmet og redigert denne bakevideoen! Sjekk ut Youtube-kanalen hans her og Instagrammen her 🙂

-Thea

7 kommentarer

 1. Disse såg veldig gode ut. 🙂 kan man bruke annen type grov mel i oppskriften? Tenker viss man bare har andre alternativer i skapet 🙂

  1. Takk! Ja, det kan du absolutt. Bare bruk det grovmelet du ønsker eller som du har i skapet 🙂

   1. Tusen takk for svar. Gleder meg til å prøve de 😀

 2. Matilde

  Hei.
  Jeg pleier å lage disse, men deigen er veldig bløt. Nå har jeg sett videoen, og din er fuktig, men mer satt. Jeg bruker hvetemel som i oppskriften, men 250-300 gr sammalt hvetemel fin og 200-250 gr sammalt hvetemel grov. Det blir uansett ett kg mel tilsammen. Er det melet som gjør at deigen blir så flytende»?

  1. Ja, det tror jeg. Jeg ville tilsatt mer mel til du får en litt tykkere deig, som på videoen 🙂

 3. Etter å ha stått angitt tid i ovnen er de fortsatt klissete og rå innvendig, hva gjør jeg galt?

  1. Dersom deigen var veldig klissete før steking kan du prøve å tilsette litt mer hvetemel neste gang.
   Ellers har jeg begynt å steke rundstykkene på 250 grader i ca. 20 minutter, så det kan du prøve 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *